Slovenija
55 ogledov

Telemach ukinja dostop do spletnih iger na srečo

(Foto: PokerStars) Žurnal24 main
Telemach mora blokirati nekatere spletne strani, ki ponujajo igre na srečo. Vrhovno sodišče je namreč odločilo, da je ta dolžan upoštevati zahteve urada za nadzor prirejanja iger na srečo, ki jih je z odločbo pred tem potrdilo upravno sodišče.

Telemach se je na odločbo Upravnega sodišča o blokadi spletnih strani, ki ponujajo igre na srečo, pritožil vrhovnemu sodišču. To pa je odločilo, da je Telemach dolžan upoštevati zahteve urada za nadzor prirejanja iger na srečo in blokirati strani  www.pokerstars.com, www.pokerstars.si, www.bet-at-home.com, www.expekt.com, http://sl.sportingbet.com.

Blokada ne prispeva k omejevanju dostopa

"Odločitev vrhovnega sodišča, na podlagi katerega so sklepi za blokado spletnih strani za prirejanje iger na srečo postali pravnomočni, Telemachu nalaga dolžnost blokade. S tem, ko se je vrhovno sodišče opredelilo do vprašanj, ki so bila v konkretnem primeru predmet sodne obravnave, je pričakovati, da bodo sodišča tudi v ostalih še nerešenih primerih po vzoru vrhovnega sodišča izdala vsebinsko enake odločbe," je povedal Marko Šter, direktor Telemacha. Poudarja, da so v družbi  uporabili vsa razpoložljiva pravna sredstva za preprečitev omejitev pri storitvah dostopa do svetovnega spleta, "vendar je sodišče presodilo, da prednost v tem primeru podeli javnemu interesu na področju igralništva v Sloveniji," je še povedal Šter.

V Telemachu menijo, da gre za nesorazmerne in preveč posplošene posege v svobodo internetnega prometa. Tovrstna blokada po njihovih besedah ne prispeva k omejevanju dostopa do omenjenih spletnih strani, saj bo do njih še vedno mogoče priti prek posredniških strežnikov.


Komentarjev 4
  • payton 18:52 13.marec 2012.

    Stolp. Moram ti povedat, da Telemach nima nič s tem. So bili proti tako kot vsi operaterji, ki jih bo doletela ista usoda. Vsi bodo morali zapreti omenjene strani.

  • Stolp 17:27 13.marec 2012.

    Ma be be be inštaliraš si enega od nešteth proksi programov pa je. Aja, pa seveda odpoveš telemach...

  • mr_izi 17:26 13.marec 2012.

    Mern sploh en moti če morajo to zablokirat! Pač ne igram.