Šport
27 ogledov

Prevc v družbi Bolta, LeBrona, Murraya ...

peter prevc veliki kristalni globus EPA
Peter Prevc se je znašel v izboru poljske državne televizije za športnika leta 2016.

Poljska državna televizija (Telewizja Polska) vsako leto pripravi izbor za najboljšega športnika preteklih 12 mesecev, v lanskem je slavil srbski tenisač Novak Đoković.

Letos je med nominiranci tudi Slovenec, Peter Prevc si je namreč z zmago na novoletni turneji, svetovnem prvenstvu in svetovnem pokalu prislužil uvrstitev med velikane športa.

Težko je sicer verjeti, da bi Peter Prevc v konkurenci zlatega olimpijskega šprinterja Usaina Bolta, gonilno silo prvakov lige NBA LeBrona Jamesa, teniške številke ena Andya Murraya, portugalskega zvezdnika Cristiana Ronalda, plavalca Michaela Phelpsa in še nekaterih asov dobil nagrado, a že sama nominacija je lepa počastitev.

Peter Prevc je kljub malce slabšim predstavam v letošnji sezoni na stavnih listah še vedno med favoriti letošnje turneje štirih skakalnic, ki se bo začela čez nekaj dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.