Slovenija
10 ogledov

V sredo oranžni alarm zaradi vetra

meteolaram meteo.si
Jutri bo že oblačno s posameznimi padavinami, v noči na sredo padavine in močan veter po vsej državi. Agencija za okolje je za sredo za vso državo izdala oranžni alarm. Sledil bo hladen dan. Ponekod se bo zjutraj že pojavljala slana.

"Danes bo precej jasno, le na Primorskem bo bolj oblačno. Tudi temperature bodo še kar visoke, od 18 do 22 stopinj Celzija," napoveduje Andrej Velkavrh z Agencije za okolje. Jutri bo nato po njegovih besedah v zahodni in osrednji Sloveniji pretežno oblačno, občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe. Pogostejše bodo v zahodnih krajih. Dnevne temperature bodo jutri podobne današnjim.

Sledila bo precej vetrovna noč, zapihal bo močan severni veter. V sredo od polnoči do šestih zjutraj je zaradi pričakovanega močnega vetra razglašen oranžni alarm za celotno državo, od šestih zjutraj do poldneva pa samo za zahodni del Slovenije. 

V drugi polovici noči na sredo se bodo padavine, deloma nevihte, od severa okrepile in prehodno zajele vso Slovenijo. Ohladilo se bo.

Možna slana

V sredo dopoldne bodo sicer padavine od severa povsod ponehale, vendar bo še vedno precej hladno. "Nastopile bodo oktobrske temperature," pravi Velkavrh, čez dan te - kot kaže - ne bodo presegle 15 stopinj Celzija. "Jutra bodo pa že kar precej hladna, ponekod se bo pojavila tudi slana."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.