Magazin > Lepota & telo
334 ogledov

Temu se med menstruacijo izogibajte

menstruacija Profimedias
Preobčutljivi, v bolečinah, živčni? Bi se med menstruacijo najraje z vrečko čipsa zakopali med rjuhe? Raje ne.

Čemu se je bolje med temi težkimi dnevi izogniti.

1. Nezdravi prigrizki
Mnoge ženske imajo med menstruacijo povečan apetit. Če vas zgrabi lakota, pa nikar ne posegajte po mastni, preveč kalorični ali slani hrani, saj boste obremenili svoj prebavni trakt. Uživajte živila, ki so bogata z magnezijem in kalcijem ter vitamini. Tega se morajo še zlasti držati ženske, ki imajo med menstruacijo bolečine v spodnjem delu trebuha.

2. Pomanjkanje spanca
Študije so pokazale, da ženske, kadar imajo menstruacijo, spijo slabše kot sicer, četudi so bolj utrujene. Omejite pitje kofeina, zvečer pa se izogniti težkim malicam.

3. Alkohol in nikotin

Alkohol povečuje predmenstrualni sindrom in povzroča glavobol. Poleg tega boste zaradi alkohola slabše spali. Tudi cigaretam se med menstruacijo raje izognite, saj zmanjšuje prekrvavitev tkiva in s tem povečuje moč krčev.

4. Posedanje na kavču

Ne zapirajte se med štiri stene. Pojdite v naravo, kar bo takoj izboljšalo vaše razpoloženje. Sprehod zmanjšuje stres in krepi imunski sistem.

5. Aspirin in druga protibolečinska sredstva

Med menstruacijo ne jemljite zdravil, ki redčijo kri.

Komentarjev 1
  • Žirafa 16:20 01.april 2017.

    Draga Ir, K., kaj bi pa ti naredila, ko bi te vse bolelo, kot da te kdo od znotraj odpira s topim predmetom? Verjamem, da ne bi vzela tablete.