Šport
17 ogledov

Murray visel, Nadal utišal občinstvo

Andy Murray Rio 2016 EPA
Na teniškem turnirju sta znana oba polfinalna para v konkurenci posameznikov in ena finalistka v konkurenci posameznic.

Rafael Nadal je v četrtfinalu premagal domačega brazilskega aduta Thomaza Belluccija z izidom 2:1 v nizih (2:6, 6:4, 6:2) in se bo v polfinalu pomeril s Juanom Martinom del Potrom, ki se je drugič po Londonu prebil v polfinale, potem ko je v dveh nizih (7:5 7:6) odpravil Španca Roberta Bautisto Aguta.

Brazilec Bellucci je v prvem nizu presenetil štirinajstkratnega zmagovalca turnirjev za grand slam, a v naslednjih dveh je nadzor znova prevzel Španec in preprečil novo senzacijo na že tako velikih presenečenj polnem teniškem olimpijskem turnirju.

Nadal je na olimpijskih igrah že okusil slast velikega zmagoslavja, pred osmimi leti na igrah v Pekingu je osvojil prvo in za zdaj edino najžlahtnejše olimpijsko odličje. Pred štirimi leti v Londonu pa ni dobil priložnosti za obrambo naslova, potem ko je tik pred začetkom iger odpovedal nastop zaradi poškodbe kolena.

Zanimivo je, da sta tako argentinski as kot španski šampion na letošnjem olimpijskem turnirju nastopila po vrnitvi v karavano zaradi poškodb. Argentinec Del Potro, bronasti iz Londona, je v uvodnem dvoboju izločil prvega igralca sveta Novaka Đokovića. Del Potro je na igrah v Londonu izgubil proti kasneje srebrnemu Švicarju Rogerju Federerju, v dvoboju za tretje mesto pa je ugnal Đokovića.

Johnson namučil Murraya

V polfinale Ria se je prebil tudi branilec naslova Britanec Andy Murray, potem ko ga je namučil Američan Steve Johnson, ki mu je vzel en niz, odločilnega pa popeljal celo do podaljšane igre.

Murray se bo za vstop v finale boril s Francozom Gaelom Monfilsom, slednji je v napetem dvoboju z 2:1 v nizih ugnal četrtega nosilca - Japonca Keija Nishikorija (6:7, 6:4, 7:6). Kar dva od treh nizov sta se razpletla v podaljšani igri, na koncu je bil bolj zbran Francoz.

Nasprotnica Hercogove v finalu

V turnirju posameznic je že znana prva finalistka, to je presenetljivo komaj 34. igralka s svetovne lestvice WTA 22-letna Portoričanka Monica Puig, ki je na poti do svojega največjega dosežka v karieri, prve olimpijske kolajne, izločila tri članice prve dvajseterice, Rusinjo Anastazijo Pavljučenkovo, 19. igralko sveta, četrto igralko Španko Garbine Muguruza in Čehinjo Petro Kvitovo, 14. igralko sveta. Puigova je v uvodnem krogu izločila tudi edino slovensko teniško predstavnico Polono Hercog.

Puigova se bo za zlato medaljo pomerila z drugopostavljeno Nemko Angelique Kerber. Ta je v drugem polfinalu premagala sedmo nosilko - Američanko Madison Keys z 2:0 v nizih (6:3, 7:5).

Tenis, posamezno:

MOŠKI, ČETRTFINALE:
Andy Murray (VB/2) - Steve Johnson (ZDA/12) 6:0, 4:6, 7:6(2)
Gael Monfils (Fra/6) - Kei Nishikori (Jap/4) 6:7(4), 6:4, 7:6(6)
Rafael Nadal (Špa/3) - Thomaz Bellucci (Bra) 2:6, 6:4, 6:2
Juan Martin del Potro (Arg) - Roberto Bautista-Agut (Špa/10) 7:5, 7:6(4)

ŽENSKE, POLFINALE:
Monica Puig (Prt) - Petra Kvitova (Češ/11) 6:4, 1:6, 6:3
Angelique Kerber (Nem/2) - Madison Keys (ZDA/7) 6:3, 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.