Šport
71 ogledov

Teniški igralki pod drobnogledom

Timea Bacsinszky EPA
Enota za teniško integriteto (TIU) je na pobudo stavnih hiš sprožila preiskavo obračuna prvega kroga OP ZDA med Timeo Bacsinszky in Vitalijo Djačenko.

Enota za teniško integriteto (TIU) je pod drobnogled vzela dvoboj 1. kroga na odprtem teniškem prvenstvu ZDA med Švicarko Timeo Bacsinszky in Rusinjo Vitalijo Djačenko.

Izid dvoboja, ki se je končal z gladko zmago Švicarke s 6:1, 6:1, sam po sebi ni bil presenetljiv. Bacsinszkyjeva, 15. nosilka, je premagala nepostavljeno Rusinjo Djačenkovo, ki zaseda 87. mesto na lestvici WTA.

Bacsinszkyjeva je po zmagi v uvodnem dvoboju izgubila proti v Kazahstanu rojeni Ukrajinki z ameriškim potnim listom Varvari Lepchenko, ki je slavila s 6:4, 4:6, 6:4.

Kot so sporočili, preiskava še ne pomeni, da je dejansko šlo za koruptivno dejanje, niti opozorila, ki so jih prejeli še ne pomenijo, da je bil dvoboj nameščen oziroma izid prirejen.

"Obstaja veliko razlogov za nenavadne vzorce, od napačnega stavnega razmerja, do dobro obveščenih stavničarjev, vse do pripravljenosti, forme igralk, njihove utrujenosti, igralnih pogojev med dvobojem in osebnih okoliščin," so ob tem sporočili iz Enote za teniško integriteto (TIU), ki bo po proučitvi primera sprejela odločitev.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.