Šport > Nogomet
24 ogledov

Nogometašu ukradel identiteto

Bakraoui Maaroufi Reševalni pas/Twitter
Samomorilec Khalid El Bakraoui je za nemoteno potovanje po Evropi uporabljal identiteto nekdanjega nogometaša Interja Ibrahima Maaroufija.

Khalid El Bakraoui je pred dnevi zakrivil teroristični napad na metro postaji Maalbeek v belgijski prestolnici. Samomorilski napadalec se je v Belgijo pretihotapil z lažno identiteto, s pomočjo katere se je izognil varnostnim pregledom v več različnih evropskih državah.

Po poročanju italijanske Gazzette dello Sport je El Bakraoui potoval v Italijo, Grčijo in Belgijo z identiteto nogometaša Ibrahima Maaroufija, ki je od leta 2006 do 2009 nosil barve milanskega Interja, nazadnje pa je igral za Paganese.

Napadalec je z identiteto maroškega nogometaša, ki se je rodil v Belgiji, najel celo stanovanje, v katerem naj bi potekale priprave na novembrske teroristične napade v Franciji.

Maaroufi se je rodil v Bruslju in v mladih letih igral za belgijsko mladinsko reprezentanco, kasneje pa je branil barve Maroka. Po podatkih terorističnega dosjeja, na katerega se sklicujejo italijanski mediji, naj bi teoristi njegovo identiteto uporabljali dlje časa.

Za zdaj ni nobenega dokaza, da bi šlo za kakršnokoli povezavo med nogometašem in napadalcem.

V terorističnih napadih v Belgiji je življenje izgubilo 35 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.