Svet
18 ogledov

Trije oboroženi Britanci na turški meji

Zaseženo orožje PU Celje
Grčija je v bližini meje s Turčijo aretirala tri močno oborožene Britance, je v nedeljo sporočila policija. Ali je trojica skušala vstopiti v Turčijo, niso pojasnili.

Eden od trojice, ki naj bi bil kurdsko iraškega porekla, je imel štiri kose strelnega orožja in 200.000 nabojev, ko so ga aretirali pri mejni nadzorni točki Kipi na reki Evros.

Dva druga moška je policija aretirala v pristanišču Aleksandropolis, glavnem mestu regije Evros. Pri sebi sta imela 18 kosov strelnega orožja in 20.000 nabojev. Trojica je sedaj v rokah grških protiterorističnih sil.

Še več drugih primerov

V isti regiji sta bila 31. januarja aretirana dva moška s švedskim potnim listom, ki sta nosila "bojni material". Moška sta v Grčijo priletela s Švedske, pot pa sta z avtobusom želela nadaljevati proti Turčiji.

Eden od njiju, Mirsad Bektasevic, domnevni džihadist bosanskega porekla, je bil obtožen terorističnih aktivnosti. Pri tem naj bi imel sodelavca, ki je izhajal iz Jemna.

Komentarjev 1
  • principiumnovum 08:54 15.februar 2016.

    Ste pa res šlampasto prepisali te članke iz tujih časopisov. Tuji mediji so lepo napisali in to večkrat tudi poudarili, da gre v prvem primeru za Iračane z britanskimi potnimi listi, v primeru busanca pa so večkrat poudarili, da v ...prikaži več sodobni balkanski zgodovnini gre za zlikovca brez primere.