Svet
177 ogledov

Teroristični napad v Bruslju

Napad v Bruslju EPA
Sinočnja eksplozija na bruseljski glavni železniški postaji je teroristično dejanje, ocenjuje belgijsko tožilstvo. Napadalca so vojaki ubili.

Predstavnik belgijske policije Peter De Waele je v izjavi za javnost povedal, da je do napada prišlo nekaj minut pred deveto zvečer. "Vojaki so onesposobili napadalca, nanj so streljali." Sinoči še ni bilo jasno, ali je napadalec mrtev ali ne, danes zjutraj so oblasti potrdile, da so napadalca vojaki ubili.

Takoj po napadu so oblasti zaprle vse vhode na postajo, potnike so evakuirali.

Napad v Bruslju | Avtor: EPA EPA
Okrog enajste ure zvečer je namreč še vedno ležal na tleh železniške postaje, pirotehnične službe so preverjale, ali je nase pritrdil eksplozivna telesa. Po nekaterih navedbah je nosil pas z eksplozivom.

Med ljudmi je zavladala panika, številni so bežali s postaje v notranjost mesta, kjer so še živi spomini na teroristični napad marca lani, v katerem je bilo ubitih 32 ljudi.

"Bil sem zunaj in zaslišal, da se nekaj dogaja, nekdo je kričal. Sprva na to nisem bil pozoren, nato pa sem zaslišal besede 'Alah je velik' in pok," je za AFP povedal Nicolas Van Herrewegen, očividec dogajanja, zaposlen na železniški postaji.

Razen osumljenca, čigar smrt so oblasti potrdile več ur po napadu, ni bilo drugih žrtev.

Napad v Bruslju | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 1
  • Avatar Džoser
    Džoser 15:16 21.junij 2017.

    Želeli ste imejte sedaj begunce!!