Šport
55 ogledov

Terorizem odnesel evropsko prvenstvo

Mark Cavendish Tour de France EPA
Evropsko kolesarsko prvenstvo, ki bi moralo potekati med 14. in 18. septembrom v Nici, so dopovedali.

Vzrok za takšno odločitev, ki jo je v petek sporočil župan mesta Phillipe Pradal, je povezana z varnostnimi skrbmi po nedavnem terorističnem napadu.

Tragični dogodek sredi julija, ko je v napadu s tovornjakom na promenadi življenje izgubilo 85 ljudi, je zaznamoval Nico, tudi zaradi tega pa so se odločili, da se bodo odpovedali organizaciji velikega športnega dogodka.

"Ta dogodek bi zahteval veliko dela na področju varnosti. Ker tudi v sodelovanju z državnimi varnostnimi organi nismo dobili dovolj pomoči, smo morali tekmovanje odpovedati," je pojasnil župan Nice.

Kolesarji v cestnih preizkušnjah so v preteklosti na evropskem prvenstvu tekmovali le v mlajših kategorijah, mladinskih in do 23 let, letos pa naj bi prvič nastopili tudi tekmovalci v prestižni članski konkurenci.

Po napadu v Nici so francoske oblasti poleti odpovedale številne množične prireditve ali pa na njih močno zmanjšale število udeležencev in obiskovalcev. Nedavno so tako v mestu Braderie odpovedali tradicionalni boljši sejem, ki velja za največjo tovrstno prireditev v Evropi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.