Avto
299 ogledov

Teslo model X na Štajerskem uporabljajo za spravilo lesa

Tesla model X Youtube/teslaut
Le malce za slovensko mejo je nekdo uporabil teslo model X za nič kaj nežno spravilo lesa iz gozda. Ne verjamete? Poglejte si video.

Tesla X je križanec izjemnih zmogljivosti. A kar nekoliko nenavadno je, ko električni avto, ki zmore v drugi najmočnejši različici do 100 km/h pospešiiti že po 4,8 sekunde, uporabljamo za prevoz polen iz gozda. Na to idejo je prišel nekdo iz sosednje Avstrije, sedaj se mu reži ves svet.

Kombinacija avta, ki brez dodatkov stane od 101.900 evrov, ter zarjavele prikolice, polne drv, je na poledenelem avstrijskem podeželju res nekaj posebnega. 

Tablica WZ, ki jo nosi tesla model X 90D, pripada okrožju Weiz iz zvezne dežele Štajerska, ki je od slovenske meje oddaljen kakih 80 kilometrov.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 11
  • samo.jst 08:06 07.februar 2017.

    Nekako bi pričakoval, da nekdo ima pod palcem 100k+ za avto ne ravno zapreže prikolico in se zapodi v hosto po drva... se ti ne zdi?

  • Avatar čavez
    čavez 21:10 06.februar 2017.

    Tesla traktor kot traktor..

  • Milan Rejec 16:32 06.februar 2017.

    Kaj pa manjka temu avtu, da ne bi bil dober za prevoz drv? Čisto v redu zadeva. Avti so uporabna zadeva. In ta je bil še bolj koristen. Tudi sam sem se režal novinarjem Žurnala pri pesnitvi tega članka. Ne ...prikaži več znajo normalno pokomentirati prav nobeno zadevo. Iz vsake najmanjše zadeve delajo senzacijo. Tudi tam kjer to ni. Pa saj so vsega krivi njihovi šefi, ki jih v to silijo.