Avto
175 ogledov

Video: teslin avtomobil delavca odpeljal na delo in sam parkiral vozilo

Tesla parkira samodejno Youtube
Zdi se, da je Elon Musk, lastnik Tesle Motors, vedno korak pred ostalimi. Čeprav zaradi avtopilota pri Tesli Motors po vsem svetu poslušajo tudi številne kritike, se Musk ne da. Lastnikom vozil Tesla Motors bo na pametnih telefonih na voljo opcija "Summon". Ko jo bodo aktivirali, jih bo avtomobil sam lociral in prišel po njih. Poglejte video.

Pred kratkim so iz Tesle Motors sporočili, da bodo imeli njihovi električni avtomobili vgrajene komponente, ki so potrebne, da bodo vozila popolnoma avtonomna. Direktor Elon Musk je objavil videoposnetek, ki jasno prikazuje na kaj misli, ko omenja popolnoma avtonomna vozila.

Impresivni video razkriva kako tesla model X zapelje iz garaže, se pripelej do voznika (zaradi zakona mora ena oseba sedeti za volanom). Sistem avtopilota ves čas vožnje nadzoruje volan in okolico, ter z vozilom upravlja avtonomno. Vozilo se pelje čez križišča in po avtocesti, do parkirišča, kjer pred stavbo vozniku ustavi, da gre ta na delo, sistem pa sam, brez voznika, najde prosto parkirno mesto in avtonomno parkira vozilo.

Ne parkira na "invalidih“

Med iskanjem prostega parkirnega mesta prepoznava prometne znake in talne označbe. S tem preveri ali je dovoljeno parkirati na določenem mestu. "Zato ne parkira na mestih rezerviranih za invalide," pojasnjuje Musk, ki je izdal tudi podatek, da bodo imeli lastniki tesel na svojih pametnih telefonih opcijo "Summon,", ki bo omogočila, da jih bo vozilo lociralo in se bo iz parkirnega prostora samodejno pripeljalo do potnikov.

Komentarjev 6
  • mph 10:07 01.november 2016.

    Ne vem koliko slediš, ampak pred kratkim sem na eni od tujih online avto revij zasledil, da so na temu, da odpravijo ravno ta problem, da postane baterija po določenem številu polnjenj ne uporabna, če bo šlo v serijsko proizvodnjo, ...prikaži več bi baterija zdržala kolikor je življenjska doba vozila. Tudi polnjenje takih naj bi bilo ranga 15 minut od prazne do popolnoma polne. Če, seveda "če", to rešijo, potem ni nobene ovire za masovno proizvodnjo in počasno upokojitev bencinarjev in dizlov.

  • ode 06:50 01.november 2016.

    Musk je začel z množično proizvodnjo, ostali avtomobilski proizvajalci pa so se panično odzvali z lastno ponudbo električnih vozil, čeprav vedo, da s tem ne bo kruha. Električna vozila imajo prihodnost, a le, ko bo zgrajena posebna cestna infrastruktura, ki ...prikaži več bo omogočila električnim vozilom brezstično napajanje direktno s ceste med vožnjo in hkratno polnjenje rezervne baterije. Takrat bo možna tudi sedaj tako opevana in preuranjena samodejna vožnja, saj bo vozilo lahko sledilo napajalnemu tiru oz. Pilotu, vgrajenemu v cesto. V ta tir bo vgrajena tudi vsa podatkovna in informacijska tehnologija, namenjena upravljanju, informiranju in zaračunavanju potrošene električne energije.Najprej bo ta sistem seveda vgrajen v določene najbolj pomembne odseke avtocest, kasneje pa se bo širil.

  • ode 06:23 01.november 2016.

    Ko bo način shranjevanja elektrike povsem drugačen, šele takrat se obeta množična uveljavitev električnih vozil. Mislim, da ima prihodnost elektrostatični shranjevalnik elektrinine. Do takrat pa preteklo še veliko nafte in bencina.