Avto
50 ogledov

Nesreča tudi s teslo model X, lastnik krivi avtopilota

Tesla model X Tesla
Nedolgo zatem, ko so iz tesle Motors in Ameriške nacionalne agencije za varnost v prometu NHTSA objavili, da je v tesli model S z vključenim avtopilotom v prometni nesreči umrla ena oseba, je prišlo še do ene prometne nesreče. Tudi to naj bi, za zdaj še neuradno, povzočil avtopilot.

Detroit Free Press piše, da je bil v prometni nesreči udeležen Albert Scaglione, znani lastnik in trgovec z umetninami. On in sopotnik sta preživela udarec tesle model X v zaščitno ogrado in prevračanje na streho.

Preiskava dogodka

V izjavi za policijo je lastnik vozila dejal, da je imel tik pred nesrečo vklopljenega avtopilota. Za sedaj ni nobenih dokazov, da je nesrečo povzročil avtopilot. Oglasili so se tudi iz Tesle Motors, kjer imajo vso potrebno telemetrijo, s katero bodo lahko potrdili, ali je njihova tehnologija zatajila.

Vsakič, ko se zgodi prometne nesreča vozila znamke Tesla Motors v podjetju nemudoma dobijo podatke o nesreči. Pri izdelovalcu električnih vozil pravijo, da se javijo prav vsakemu lastniku vozila vpletenemu v nesrečo in ga povprašajo o zdravstvenem stanju. Če se lastnik vozila ne odzove, smatrajo, da je poškodovan in o tem seznanijo reševalce, so nedavno pojasnili za spletno stran Electrek. Dogodek preiskuje Ameriška agencija za varnost v prometu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.