Magazin > Lepota & telo
73 ogledov

Tess Holliday je uspel veliki met

Tess Holliday Profimedias
Model za večje številke Tess Holliday je v svetu mode vse bolj uspešna. Uspelo ji je namreč to, kar ni uspelo še nobeni debeluški – podpisala je pogodbo s slovito agencijo Milk Management.

Tess nosi konfekcijsko številko 52. Visoka je le 165 centimetrov, tehta pa 117 kilogramov, kljub temu je pristala na naslovnici revije People in podpisala pogodbo s slovito agencijo za manekenke Milk Management, ki doslej pod svoje okrilje še nikoli ni vzela tako majhne in težke ženske.

Tess res ne bi mogli opisati kot tipično začetnico v svetu mode. Američanka je namreč stara že 29 let in ima 9-letnega sina. Dokazala pa je, da se z močno voljo lahko pride zelo daleč.

Tess je odraščala v  Mississippiju, kjer so jo že od malih nog zbadali zaradi teže. Ko je bila stara 17 let, je pustila šolo in se posvetila svojim sanjam – postati model za večje številka. Njeni začetki v svetu mode niso bili rožnati. Ker je bila predebela, je nihče ni najel. Zaslovela je šele leta 2011, ko je sodelovala v šovu Heavy, v katerem pri hujšanju spremljajo ljudi s prekomerno težo.

Uspeh je ni zapustil. Medtem smo jo lahko videli že v številnih revijah, med drugim tudi v italijanski izdaji Vogue in na naslovnici People. "Sem seksi, samozavestna in odločna. Požvižgam se na tiste, ki so drugčnega mnenja,“ se glasi njen moto.

Debela, a zdrava

Na Tess pa ne letijo le hvale, ampak tudi kritike. Manekenka sicer ves čas poudarja, da nikogar ne želi spodbuditi k nezdravemu načinu življenju. Tudi sama se prehranjuje zdravo in telovadi, pravi 29-letnica. "Sem debela, a lepa,“ pravi Tess, ki želi, da bi se v svoji koži dobro počutile tudi druge debeluške.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.