Zanimivo
2035181 ogledov

Test: 6 najbolj popularnih izdelkov za podaljšanje penisa

seks Shutterstock
Trg je dobesedno zasut z nešteto različnimi produkti za povečanje dolžine in obsega moških spolnih udov.

Ponujajo nam različne tablete, mazila, naravne sestavine in celo operacije. Za vse načine trdijo, da učinkovito povečujejo moški ud ali pa vsaj pomagajo pri trših in večjih erekcijah. 

Znano je, da vsi izdelki za povečanje delujejo na enega od sledečih načinov:

1. Pospešujejo dotok krvi v spolni ud in s tem telo po naravni poti poskrbi za večje in trše erekcije, dolgoročno pa lahko pride do povečanja tkiva.
2. Fizično »raztegujejo« spolni ud in s tem poskrbijo, da se le-ta poveča.
3. Operacija ligamenta, ki povezuje gobasti del penisa z medenico in s tem doseganje podaljšanja.

Zato smo se odločili testirati 6 najbolj popularnih pripomočkov za povečanje penisa in tukaj so rezultati:

1. Tablete Male Extra

test izdelkov | Avtor:
Tablete Male Extra naj bi bile najbolj učinkovite tablete za povečanje penisa. Uporabniku ponujajo mešanico sedmih naravnih sestavin, ki povečajo dotok krvi v penis in s tem vplivajo na velikost, trdoto in trajnost erekcij. 

Gre za majhne modre kapsule, ki jih pogoltnete z nekaj požirki tekočine. 

Sestavine, ki jih tablete vsebujejo, so: L-arginine, 40 % kislina granatnega jabolka, MSM (methyl sulfonyl methane), L-Methionine, Cink, Cordyceps in Niacin (vitamin B3).

Kako delujejo: Vsak dan ob jedi je potrebno zaužiti 3 Male Extra kapsule, ki nato v vašem telesu sprostijo vse zgoraj naštete sestavine, katere povečajo dotok krvi v vaš penis in dostavo kisika v celice ter povzročijo tršo erekcijo ter večjo vzdržljivost. 

Učinkovitost: Uporabniki naj bi v 3-6 mesecih uporabe videli razliko od 2 do 6,6 cm, vendar nobena znanstvena raziskava tega ne potrjuje. Prav tako v Sloveniji nismo našli uporabnika, ki bi lahko potrdil kakršnokoli učinkovitost. 

Stranski učinki: Čeprav proizvajalec trdi, da stranskih učinkov ni, po drugi strani pove, da je pred jemanjem tablet obvezno posvetovanje z osebnim zdravnikom. 

Gre za kapsulo, ki jo vnašate direktno v svoje telo in ob zavračanju katerekoli sestavine,  lahko telo reagira na neželen način. 

Možnost nakupa in cena: Tablete je preverjeno možno naročiti v Slovenijo na njihovi uradni spletni strani (klikni tukaj), cena 1 škatlice tablet pa je 48,45 €. 

2. Obliži X-core

test izdelkov | Avtor:
Obliži X-core za povečanje penisa so obliži, ki v svojem lepilu vsebujejo kar 18 aktivnih naravnih sestavin, kar je največ med vsemi izdelki, ki smo jih testirali. 

Gre za 30 obližev v škatlici, ki jih na 24 ur menjavate in tako vsaj 1 mesec telesu konstantno omogočate stalno in kontrolirano absorbiranje omenjenih sestavin. 

Sestavine, ki jih obliži vsebujejo so: L-Arginine, Nettle Leaf, Cayenne, Muira Puama, Orchic Substance, meso ostrige, Tribulus, Cink, Sarsparilla, Astragalus, Licorice Root, seme buče, Boron, Pygueum, Maca, Honey Goat Weed, Oatstraw in Catuaba.

Kako delujejo: Kot medicinski ali nikotinski obliži proti kajenju tudi X-core obliži delujejo tako, da omogočajo telesu, da preko kože absorbira vse sestavine, ki se nahajajo v lepilu obližev. Ko v telesu dosežemo zadostno količino sestavin, telo reagira s povečanjem pretoka krvi v spolni ud in rezultat so večje in trše erekcije, večji spolni libido, večja vzdržljivost in dolgoročno tudi povečanje samega spolnega uda. 

Učinkovitost: Uporabniki naj bi v 10 tednih dosegli povečanje tudi do 7,4 cm, povprečno pa rezultate vidijo med 3. in 4. tednom uporabe. 

V Sloveniji največ uporabnikov uporablja prav obliže X-core, za katere smo našli tudi največ pohval in največje število uporabnikov, ki so potrdili njihovo učinkovitost. 

Stranski učinki: Ker gre za absorbiranje naravnih sestavin preko kože, je uporaba X-core obližev povsem varna. V kolikor ste alergični na navadne obliže, lahko tudi tukaj med nošenjem opazite malce rdečkasto kožo, zato se priporoča, da se vsak dan obliž nosi na drugem delu telesa (en dan na levi roki, drug dan na desni).

Možnost nakupa in cena: Obliže X-core je preverjeno možno naročiti na uradni slovenski spletni strani www.xcorepovecanje.com, nudijo pa tudi slovensko pomoč ali naročila preko telefona na številki 07 600 3005. Cena 1 škatlice obližev je trenutno v akciji 39,99 €. 

3. Naprava Size Genetics

test izdelkov | Avtor:
Size Genetics je naprava, ki s pomočjo pritiska posnema fitness naprave in omogoča rast spolnega uda. 

Gre za precej kompleksno napravo, ki se jo namesti direktno na spolni ud in pusti delovati (v prostem času, ne med spolnim odnosom).

Kako deluje: S pritrditvijo naprave Size Genetics na vaš penis ta povzroči nežno, a stalno raztezanje spolnega uda na območju, kjer se sicer zadržuje kri med erekcijo. 

Ta pritisk povzroči, da se celice začnejo cepiti in se tako kot pri obremenitvi drugih mišic na telesu začnejo hkrati tudi obnavljati in omogočati rast. 

Učinkovitost: Uporabniki so v parih mesecih pri vsakodnevni uporabi (2-3 ure dnevno) zabeležili do 7 cm rasti, vendar so razlike zelo velike glede na začetno velikost spolnega uda. V Sloveniji ni znanih rezultatov uporabe, saj je naprava prisotna predvsem na območju Združenih držav Amerike. 

Stranski učinki: Ker gre za fizičen poseg na občutljivem območju telesa, se je pred kakršnokoli uporabo obvezno posvetovati z osebnim zdravnikom. Nestrokovna uporaba namreč lahko povzroči resne težave, tudi erektilno disfunkcijo.  

Možnost nakupa in cena: Napravo je preverjeno možno naročiti v Slovenijo (poštnina 19 €) na uradni spletni strani, cena osnovnega modela pa znaša 189,95 €, oz. 279 € z vsemi dodatnimi pripomočki. 

4. Gel za povečanje Excite

test izdelkov | Avtor:
Gel za povečanje Excite je krema, ki s pomočjo posebne mešanice sestavin takoj po nanosu spodbudi hitrejši in učinkovitejši dotok večje količine krvi v moški spolni ud ter s tem poskrbi za veliko večje in trše erekcije. 

Gre za gel/kremo, ki se nahaja v steklenički, katera ima na vrhu sprej za lažji nanos. 

Sestavine, ki jih vsebuje gel Excite so: voda, Hydrolyzed Collagen, Caprylic-Capric Triglyceride, Glycerin, Sorbitol, PVP, Alcohol denat., Capsicum Frutescens (ekstrakt), Tocopheryl Acetate, Squalane, Paraffin, Glycereth-26, Menthol, Glyceryl Polyacrylate, Sodium Saccharin, Aroma, Phenoxyethanol, Methy-Ethyl-Propyl-Butylparaben, Acrylates/C 10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Benzyl alcohol, 2-Bromo-2-nitropropane-1, 3-diol, Triethanolamine, B.H.T., Tetrasodium EDTA, Carbomer. 

Kako deluje: 5-15 minut pred spolnim odnosom gel nežno nanesete na spolni ud in masirate, dokler se ta popolnoma ne absorbira. Po minuti ali dveh gel začne s takojšnjim delovanjem, saj sestavine poskrbijo za naglo spremembo temperature v spolnem udu in s tem na naraven način “prepričajo” telo, da vanj pošlje večje količine krvi, kar se odraža v lažjem doseganju erekcij, katere so hkrati večje in trše. 

Učinkovitost: Je edini izdelek, kjer se rezultati vidijo že po prvem nanosu, zato je v prednosti pred ostalimi izdelki, kjer je potrebna dolgotrajna uporaba. Slovenski uporabniki poročajo o vidnih spremembah in sicer tudi do 5 cm v dolžino. V različnih medijih poročaju o gelu Excite kot najbolj učinkovitem izdelku za povečanje in izboljšanje erekcij. 

Stranski učinki: Stranskih učinkov ni zabeleženih, razen v primeru hude alergije na kakšno od sestavin, kar se lahko pozna v rahli rdečici na koži. Ker gre za eksterno uporabo je izdelek preverjeno varen in primeren za uporabo tudi brez posvetovanja z zdravnikom. 

Možnost nakupa in cena: Ker na trgu obstaja veliko (manj učinkovitih) različic gela je pomembno, da se nakup opravi na uradni strani za Slovenijo in sicer www.ExcitePovecanje.com ali preko slovenske številke za naročila in informacije 07 600 3005. 

5. Vakuumska črpalka Penomet

test izdelkov | Avtor:
Vakuumska črpalka Penomet je najbolj popularna vakuumska črpalka za povečanje penisa, ki s pomočjo ustvarjenega pritiska pomaga doseči erekcijo pred spolnim odnosom in poskrbi za večji spolni ud. 

Gre za črpalko, ki jo nataknete na spolni ud ter s potiskom iz nje iztisnete zrak ter poskrbite za pritisk. Za razliko od drugih vakuumskih črpalk, ki delujejo le na zrak in zato ne poskrbijo za enakomerno rast, se pri Penulum črpalki svetuje uporaba v vodi, ki poskrbi, da je pritisk na vseh delih enak. 

Kako deluje: Na Penomet črpalko namestite snemljiv obroč, ki ustreza velikosti vašega spolnega uda. Pod tušem ali v kadi namestite pumpico na svoj spolni ud in nežno parkrat iz nje iztisnete zrak, da se ustvari pritisk. Čez nekaj časa popustite in ponovite postopek vsake par minut za obdobje 15-20 minut. Na koncu je vaš penis v erekciji, ki je tudi večja in trša kot sicer.

Učinkovitost: Nekateri uporabniki poročajo o povečavah tudi do 6 cm, drugim pa Penomet deluje le za izboljšanje erekcij. Slovenski uporabniki imajo podobne izkušnje kot uporabniki v tujini – večini pomaga pri izboljšanju erekcije, nekaterim pa tudi pri samem povečanju spolnega uda.

Stranski učinki: Tudi pri Penometu gre za fizični poseg, zato je potrebno delati po navodilih in se po možnosti posvetovati z osebnim zdravnikom, saj nepravilna uporaba lahko povzroči erektilno disfunkcijo.   

Možnost nakupa in cena: Napravo je preverjeno možno naročiti v Slovenijo na uradni spletni strani, a se zaračuna še dodatna cena dostave v višini 30 $. Cena Penomet črpalke je 97 € v osnovni različici in 227 € v Premium različici. 

6. Kirurška povečava

Na voljo je več vrst kirurških posegov, s katerimi lahko penis podaljšajo in povečajo njegov volumen. Mi smo preverili najbolj popularen način povečave z rezanjem ligamenta.

Kako deluje:  Estetski kirurg prereže ligament, ki povezuje gobasti del penisa z medenico in na ta način doseže podaljšanje. Volumen penisa se nato poveča z maščobnim tkivom, ki ga posrkajo iz pacientovega trebušnega dela okoli penisa.

Učinkovitost: Penis lahko s takšnim posegom povečajo za 2 do 4 cm, posege pa opravljajo tudi v Sloveniji, kjer so rezultati enaki kot v tujini. Seveda pa se je za operacijo potrebno dogovoriti pri uradnih in preverjenih strokovnjakih. 

Stranski učinki: Neželeni možni učinki operacije so številni in vključujejo infekcije, poškodbe živcev, zmanjšano občutljivost in težave z erekcijo. Morda najbolj moteče in pogoste so brazgotine, ki se lahko pojavijo po operaciji. Neželeni učinki pri širjenju obsega pa so najpogosteje neraven in neenakomeren izgled penisa.

Možnost nakupa: Kirurške posege izvajajo različni estetski kirurgi, cena posega v Sloveniji pa se giblje med 1500 in 2000 €.

Zaključna misel

Med vsemi naštetimi možnostmi povečave penisa, smo našli tri očitne zmagovalce, saj smo v izboru upoštevali potencialni rezultat (učinkovitost), stranske učinke in končno ceno.

Ker pa za Size Genetics ni na voljo dovolj mnenj uporabnikov, gredo naši glasovi X-core obližem in gelu Excite.

test izdelkov | Avtor:
 

Ta dva načina lahko pomagata pri izboljšanju erekcij in vplivata na velikost spolnega uda. 

Potrebno pa je poudariti, da je potrebno vse izdelke koristiti po navodilih in da se vsako telo drugače odzove, zato je potrebno spremljati rezultate. Vašemu znancu lahko en izdelek zelo pomaga, drugi pa sploh ne, a to ni garancija, da bo tako tudi pri vas. Pri vas je lahko prav nasprotno. 

Vsekakor pa lahko priporočamo, da najprej preizkusite izdelke, ki nimajo stranskih učinkov, saj gre navsezadnje za vaše telo in vaše zdravje.