Magazin
107 ogledov

Testenine z bučo in lososom

testenine Blanka Kefer
Testeninam z lososom dodajte jesenski priokus. Popestrite jih z bučo.

Sestavine:

  • 350 g širokih rezancev
  • 1 čebula
  • 150 g lososa (dimljenega)
  • 100 g mesa buče (na primer muškatna, hokaido)
  • 50 ml belega vina
  • 150 ml sladke smetane
  • 50 g sveže smetane (crème fraîche)
  • 2 žlici kopra
  • 3 žlice sončničnega olja
  • sol
  • poper

Priprava:

  • Za široke rezance z dimljenim lososom in bučo skuhamo rezance v zadostni količini osoljene vode, jih odcedimo in damo na stran. Olupimo čebulo in jo narežemo na drobne kocke. Bučo narežemo na približno centimeter krat centimeter velike kocke, losos na trakove.
  • V ponvi segrejemo olje ter na njem popražimo čebulo in bučo le toliko, da buča dobi nekoliko barve. Zalijemo z vinom, malce pokuhamo ter dodamo sladko in svežo smetano, rezance in losos. Dobro zmešamo ter začinimo s soljo in poprom.
  • Preden široke rezance z dimljenim lososom in bučo postrežemo, jih posipamo z nasekljanim koprom.

več receptov za jedi iz buč poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.