Avto
5 ogledov

Testni audi SQ7 trčil na Nürburgringu

Audi in Nürburgring Youtube/cvdzijden
Med testiranji na progi Nürburgring je testni audi Q7 v enem od ovinkov dokazal, da še ni pripravljen za serijsko proizvodnjo pod oznako SQ7. Avto namreč ni zvozil zahtevnega zavoja in je trčil v ograjo.

Dirkaški suv? Čeprav skregano z osnovno logiko namembnosti posameznih kategorij, so takšni avtomobili vedno našli dovolj entuziastov. Modelom, kot so BMW X5/6 M, porsche cayenne turbo, mercedes-benz ML AMG in drugim želi Audi ob bok postaviti povsem novo generacijo Q7, ki ji bo dodal črko S. 

V ta namen so testni avto poganjali po dirkališču v Nürburgringu, kjer pa je v enem od ovinkov pred kamero gledalca avto prekoračil svoje zmožnosti, podkrmarjen zdrsnil mimo idealne linije ovala, ob tem pa izgubil dober oprijem ter posledično z bokom nič kaj nežno trčil v zaščitno ograjo. 

Audi je sicer nadaljeval pot, vendar pa je verjetno takoj zavil k mehanikom na pregled diagnostike podvozja. Verjetno audi R8 ne bi niti trenil z nosom, če bi se znašel v istem zavoju. Resnični športnik pač.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.