Zdravje > Otrok
15 ogledov

Teža pri moškem je odvisna tudi od otrok

razno 19.11.12. otrok, oce, foto: shutterstock Shutterstock
Teža je odvisna tudi od tega, ali moški živi v bližini svojih otrok ali ne.

Novi očetje se zaradi prihoda otroka v povprečju zredijo za dva kilograma, so ugotovili strokovnjaki z Northwestern University Feinberg School of Medicine.

Pri raziskavi so uporabili podatke s predhodne raziskave, ki je zavzela okoli deset tisoč najstnikov, te pa so spremljali do dopolnjenega tridesetega leta.

Tri skupine moških 

Udeleženci raziskave so bili porazdeljeni v tri skupine. V prvi so bili očetje, ki so živeli s svojimi otroki, v drugi skupini so bili očetje, ki so živeli ločeno od otrok, v tretji skupini so bili moški brez otrok.

V prvi skupini so se očetje v povprečju zredili za dva kilograma, v drugi skupini pa za kilogram in pol. Z leti so se sicer zredili tudi moški brez otrok, a v povprečju za 600 gramov.

“Rezultat je neodvisen od drugih dejavnikov kot je denimo status partnerja, izobrazba ali povprečen čas preživet pred televizijo,” pravi.  

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.