Šport
45 ogledov

Težave na Jamajki: odpadel še Carter

Nesta Carter Jamajka EPA
Jamajški sprinter Nesta Carter je odpovedal nastop na mitingu v Luzernu. Uradni razlog je poškodba, čeprav se je namigovalo, da je Carter med dopinškimi grešniki.

Organizatorji mednarodnega atletskega mitinga v Luzernu so sporočili, da je jamajški sprinter Nesta Carter, to sezono drugi najhitrejši človek na svetu na 100-metrski razdalji, danes zaradi poškodbe stegenske mišice odpovedal nastop na mitingu. Ime olimpijskega prvaka z jamajško štafeto se je te dni pojavljalo tudi v povezavi z dopingom.

Carter je bil član jamajške zmagovite štafete 4 x 100 m z olimpijskih iger v Londonu, te dni, ko sta se v središču dopinške afere znašla Američan Tyson Gay in Jamajčan Asafa Powell, ki sta bila pozitivna na dopinških testih, pa se je v medijih velikokrat pojavljalo tudi njegovo ime. Po neuradnih informacijah naj bi bil Carter eden od peterice, ki je bila junija pozitivna na jamajškem državnem prvenstvu.

V soboto odtekel izjemno

Carter, član jamajške zlate štafete 4 x 100 m na igrah 2012 v Londonu in 2008 v Pekingu, je minulo soboto v Madridu na svetovnem izzivu Mednarodne atletske zveze (IAAF) na 100 metrov tekel izjemnih 9,87 sekunde, danes pa je odpovedal nastop v Luzernu zaradi poškodbe.

Danes je nastop na avgustovskem svetovnem prvenstvu v Moskvi že odpovedal še en jamajški zvezdnik, branilec naslova svetovnega prvaka na 100 m Yohan Blake. Razlog ni doping, temveč poškodba vezi v podkolenskem zgibu, ki 23-letnega Blaka muči že od aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.