Slovenija
62 ogledov

Težave pri nakazovanju socialnih transferjev zaradi združitve bank

center za socialno delo Saša Despot Fotografija je simbolična.
Zaradi prilagajanja računov komitentov bivše Banke Celje, ki se je pripojila k Abanki, se je pri nekaj posameznikih zapletlo pri nakazovanju denarnih socialnih transferjev.

"V nekaj primerih izplačil ni bilo mogoče izvesti, ker ministrstvo v vlogi izplačevalca ni bilo pravočasno obveščeno o spremembah številk transakcijskih računov," so neuspele transakcije socialnih transferjev komentirali na ministrstvu za delo, kjer dodajajo, da je ministrstvo nemudoma vzpostavilo kontakt z Abanko in v skladu s pravnimi in tehničnimi možnostmi skuša v čim krajšem času odpraviti nerealizirana izplačila.

S 1. 7. 2016 je Abanka namreč začela izvajati avtomatično migracijo večjega številka transakcijskih računov komitentov nekdanje Banke Celje. Avtomatičnih preštevilčenj transakcijskih računov naj bi izvedli še v dveh sklopih, in sicer 1. 9. 2016 in 1. 10. 2016, a na ministrstvu zatrjujejo, da takrat do napak naj ne bi prihajalo.

"V izogib težavam z nakazili bo ministrstvo v sodelovanju z Abanko pred naslednjo prilagoditvijo računov poskrbelo za sistemsko spremembo podatkov o transakcijskih računih upravičencev ter s tem za nemoteno nakazilo izplačil denarnih transferjev," so navedli še na ministrstvu za delo, ki ga vodi Anja Kopač Mrak.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • MihaMB 07:25 23.julij 2016.

    Cigani, UPS pardon Romi, pa v jok...

  • izRODEk 16:14 22.julij 2016.

    Anja Kopač Mrak spet ne bo nič kriva....tej birokratski pošasti bi bilo potrebno soditi za genocid nad šibkimi. Tej babi se grem poscat na njen grob tisti večer, ko se bo stegnila! Pošast pokvarjena!!! Nad socialno ogroženimi, nič krivimi se ...prikaži več izživlja v korist svoji karieri, govno babje!