Slovenija
39 ogledov

"Težje je biti gasilec kot minister"

Firefighter Combat Challenge 2013
1/7
Branko Habjan
Na Bledu se je zaključil dvodnevni Firefighter Combat Challenge 2013. Ne glede na slabo vreme se je danes tekmovanja v disciplinah skupin in dvojic udeležilo več kot 100 deklet in fantov. Pridružil se jim je tud minister Jakič in priznal, da je biti gasilec veliko težje, kot biti minister.

Na Bledu se je ta konec tedna zbralo več kot 300 gasilk in gasilcev profesionalcev in prostovoljcev iz osmih držav: Slovenije, Avstrije, Francije, Hrvaške, Kanade, Nemčije, Poljske in Združenih držav Amerike.

Jakič v popolni gasilski opremi

Gasilske športne prireditve se je danes udeležil tudi minister za obrambo Roman Jakič. Ob ogledu tekmovanja so ga organizatorji, gasilci iz Radovljice, povabili, da se poizkusi v eni izmed vaj na poligonu. V popolni gasilski opremi se je tako preizkusil v najtežjih dveh minutah v športu in z lahkoto opravil z več kot 70-kilogramsko klado.

"Težje biti gasilec kot minister"

Ob koncu je minister priznal, da je težje biti gasilec kot minister. "Vaše delo je zelo zahtevno in zelo ga cenim. Vso spoštovanje tudi vašim družinam, ki vas pri tem pomembnem poslanstvu podpirajo. Zelo sem vesel, da je odziv na tekmovanju tako pester in da se zavedate pomena fizične pripravljenosti, ki je pri vašem delu, poklicu ali hobiju bistvena," je povedal.

Prvi dan tekmovanja je slovenski gasilec pometel z ameriškim profesionalcem.

Komentarjev 2
  • Boschtjan Zupanchich 22:44 25.avgust 2013.

    Ja, najlažje je itak gobcati, delati pa Težje !!!

  • dragec 20:01 25.avgust 2013.

    balansero, skupaj sva podisala peticijo proti vojske v SLO, on je danes vojaški minister