Šport
27 ogledov

Težko bo predvsem zaradi čustev po zmagi

Dragan Gajić EPA
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo danes igrala najbolj pomembno tekmo na svetovnem prvenstvu v Dohi.

V primeru zmage nad Makedonijo se bo Slovenija uvrstila v četrtfinale, v primeru poraza pa bo končala nastope na sklepnem turnirju na Arabskem polotoku. Slovensko-makedonski obračun se bo v dvorani Al Sadd pričel ob 16.30.

Slovenija se bo na današnji tekmi skušala Makedoniji oddolžiti za boleč poraz na evropskem prvenstvu v Beogradu leta 2012, ko ji je tekmica onemogočila nastop na kvalifikacijskem turnirju za poletne olimpijske igre v Londonu. Njun današnji medsebojni dvoboj bo prav tako imel olimpijski pridih, zmagovalec se bo uvrstil na dodatni kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijske igre prihodnje leto v Rio de Janeiru, poraženec pa bo že končal svoje olimpijske sanje.

"Mislim, da tekma z Makedonijo ne bo telesno zahtevna, veliko bolj izčrpljujoča bo zaradi čustvenega izražanja po zmagi," pravi pred tekmo Dragan Gajić, sicer najboljši strelec v prvem delu sklepnega turnirja v Dohi.

Bolje s Slovenijo kot s Katarjem

"Dvoboj s Slovenijo bo trda balkanska zabava. Dobro se poznamo, odigrali smo veliko medsebojnih prijateljskih tekem. Smo pred sijajno bitko. Menim, da se je v osmini finala bolje pomeriti s Slovenijo kot s Katarjem," pa je razmišljal makedonski reprezentant Naumče Mojsovski.

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Denića so v skupinskem delu tekmovanja sicer osvojili tretje mesto v skupini A, potem ko so izgubili proti Špancem in Katarcem, premagali pa Čilence, Brazilce in Beloruse. Makedonci so osvojili drugo mesto v skupini B, na petih tekmah so izgubili le s Hrvati, premagali pa so Tunizijce, Irance, Bošnjake in Avstrijce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.