Zdravje > Aktualno
85 ogledov

Težko verjeti, a vlakec smrti pomaga

Babica na vlakcu smrti Youtube
Ne boste verjeli, ampak pomaga. Raziskava pokazala, da v kar sedemdesetih odstotkih.

V raziskavo se je podal urolog z ameriške univerze v Michiganu in to po tem, ko mu je eden od pacientov povedal, da se je v zabaviščnem parku Disney World znebil nadležnih ledvičnih kamnov:  "Imel sem celo pacienta, ki je po nekaj vožnjah izločil tri kamen,"  je povedal urolog David Wartinger.

Za potrditev študije se je še sam odpravil na vratolomne vožnje,  z umetno 3D ledvico v nahrbtniku, v katero  je vstavil tri kamne.

Rezultati so potrdili izkušnjo pacientov. Pa ne samo to, Wartinger je ugotovil, da sedenje na koncu vlaka najbolj poveča možnost za izločanje ( 64 odstotkov), medtem ko sedenje na začetku ta učinkek zmanjša za 16 odstotkov. 

"Uporabili smo 174 ledvičnih kamnov vseh oblik in velikosti, da ugotovimo, kakšne vožnje imajo največje učinke, " je pojasnil urolog in dodal, da so v ta namen najboljši staromodni vlakci z več zavoji.

Podobno kot razgledna kolesa tudi strašljivi in hkrati zabavni vlakci smrti ves  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Vlakci z neverjetnimi pospeški in hitrostmi namreč ne pomagajo dosti, G- sila ( težnostni pospešek) po njegovem zavira kamen pri izločanju.

Kot navaja Science Daily, je vožnja z vlakci v primeru, da trpite zaradi ledvičnih kamnov, vsekakor dobra alternativa zdravljenju, seveda za tiste, ki ste sicer zdravi. Obisk zabaviščnega parka pa priporočajo enkrat ne leto. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4