Šport > Zimski športi
85 ogledov

Johaugova želi javno zaslišanje

therese johaug EPA
Norveška smučarska tekačica Therese Johaug želi zaslišanje pred komisijo razsodišča Cas v Lozani opraviti javno.

Na kazen Therese Johaug, ki ne sme tekmovati 13 mesecev, se je pritožila krovna smučarska zveza Fis, ki meni, da mora biti kazen zaradi kršenja dopinških pravil strožja. Če bo Cas pritožbi ugodil, bo Johaugova morda ostala brez OI 2018.

Norveška smučarska zveza je Johaugovo kaznovala februarja za 13 mesecev, potem ko so odkrili zlorabo steroidov. Sedemkratna svetovna prvakinja je takrat prejela mesec dni krajšo prepoved od sprva predvidenih 14 mesecev, zaradi česar bo lahko nastopila na olimpijskih igrah v Pyeongchangu 2018.

Usodno mazilo za ustnice

Prepoved nastopanja Johaugovi velja od 18. oktobra 2016, ko je bila 28-letna Norvežanka pozitivna na steroid klostebol, ki ga je domnevno zaužila s kremo za ustnice. To ji je predpisal zdravnik zaradi sončnih opeklin med pripravami v Italiji. Zaradi prepovedi je morala Johaugova izpustiti letošnje svetovno prvenstvo v Lahtiju.

A se je na odločitev pritožila krovna zveza Fis, ki meni, da je kazen premila, in zahtevala daljše obdobje prepovedi nastopanja. Če bo Cas to pritožbo sprejel, bi lahko Norvežanka ostala brez iger v južni Koreji.

"Radi bi imeli odprto zaslišanje. Četudi bi prisotnost medijev pomenila dodaten stres za smučarko, pa smo prepričani, da je tako, kot pa da bi se pozneje pojavili kakšni namigi," je za norveške medije dejal njen odvetnik Christian Hjort. Za zdaj datuma zaslišanja pri Cas še niso določili, najverjetneje pa bo pred poletjem, morda že maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.