Šport
70 ogledov

Thiem ''najsrečnejši človek na svetu''

dominic thiem EPA
Avstrijec Dominic Thiem je v polfinalu teniškega turnirja v Stuttgartu premagal Rogerja Federerja in si priigral prvi finale na travnati površini.

Dominic Thiem je v polfinalu turnirja serije 250 v Stuttgartu s 3:6, 7:6(7), 6:4 izločil rekonvalescenta Rogerja Federerja in znova dokazal, da si zasluži mesto med svetovno teniško elito. 

Najboljši avstrijski tenisač po Thomas Mustru je ubranil dve zaključni žogici švicarskega maestra in se bo v nedeljo potegoval za prvo lovoriko na travnati površini.

Dvaindvajsetletnik, ki se je s polfinalnim nastopom na OP Francije povzpel na sedmo mesto lestvice ATP, je v medsebojnih dvobojih s Federerjem povedel 2:1.

''Ne morem verjeti. Premagati Federerja na travi so sanje. Če hočeš premagati najboljšega vseh časov na tej površini, potrebuješ nekaj sreče. Trenutno sem najsrečnejši človek na svetu,'' je po uvrstitvi v finale povedal Thiem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.