Šport
28 ogledov

Brazilko rešil "slab občutek"

Thaisa Menezes EPA
Dvakratna olimpijska prvakinja je na usodno novoletno noč na srečo ostala doma.

Brazilska odbojkarica Thaisa Menezes, ki v letošnji sezoni igra za turško ekipo Eczacibasi Vitra, je v pogovoru za brazilske medije povedala, da je z možem načrtovala praznovanje novega leta v istanbulskem nočnem klubu Reina, vendar se je v zadnjem trenutku premislila in leto 2017 pričakala v domačem okolju.

Menezesova, ki je z brazilsko reprezentanco osvojila naslov olimpijske prvakinje v Pekingu in Londonu, je za brazilski spletni portal globoesporte.globo.com dejala, da jo je njen mož, sicer novinar Guilherme Pallesi, povabil, da bi novo leto pričakala v nočnem klubu Reina.

"Kot da bi vedela, da se bo nekaj zgodilo, zato sem možu dejala, da bi raje ostala doma. Prvi občutek po strašnem zločinu je bil grozljiv, kajti prav lahko bi bila midva z možem med žrtvami. Na srečo sva ostala doma," je povedala 29-letna odbojkarica, za katero je Eczacibasi Vitra prvi klub v tujini.

"Mnogi prijatelji so se ustrašili za naju, zanimalo jih je, kako je zdaj v Istanbulu. Mislili so, da so ljudje ostali doma, toda že naslednji dan so se odpravili po nakupih, odšli so na sprehode, kosilo ... Sicer pa me je bolj strah hoditi po brazilskih ulicah kot tukaj," je med drugim še dejala Menezesova.

Za zdaj še neznani napadalec je na silvestrsko noč vstopil v znani nočni klub Reina ter začel streljati, pri čemer je ubil 39 ljudi, ranil pa jih je 69. V ponedeljek je odgovornost za napad prevzel IS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.