Šport > Nogomet
16 ogledov

Thomas Müller Bayerna ne bo zapustil

sport 23.04.13. Nogometasi Bayerna, Munich's Thomas Mueller (R) celebrates with sport 23.04.13. Nogometasi Bayerna, Munich's Thomas Mueller (R) celebrates with
Nemškega reprezentanta Thomasa Müllerja so povezovali z odhodom iz Münchna, toda napadalec je navijače jasno in glasno pomiril, rekoč, da se "počuti dobro".

Thomas Müller vztraja, da si želi ostati pri Bayernu, medtem ko ga mediji povezujejo s poletno selitvijo k Manchester Unitedu.

Skupaj z dolgoletnim soigralcem Bastianom Schweinsteigerjem je nemški reprezentant tarča številnih govoric, Allianz Areno pa naj bi najverjetneje zamenjal z Old Traffordom in znova združil moči z nekdanjim trenerjem Louisom van Gaalom.

Čeprav mu je zanimanje evropskih velikanov v ponos, je svetovni prvak zatrdil, da ob še štiriletni pogodbi z bavarskim velikanom ne namerava prelomiti obljube, ki jo je dal ob zadnjem podaljšanju. 

"Ko pride ponudba za prestop, potem se z njo avtomatsko spopadeš," je Müller dejal za tabloid Bild."Ponudba kakšnega drugega velikega kluba je čast in jasna nagrada, če so tvoje predstave dobre. Toda pri Bayernu se počutim dobro, pogodbo pa imam podpisano do leta 2019. Mislim, da je bolje, da se špekulacije ignorira."

Müller je član Bayerna od leta 2000, med člane pa se je prebil leta 2008 in osvojil štiri naslove državnega prvaka, tri nemške pokale DFB, enkrat pa je v zadnjih sedmih letih dvignil Ligo prvakov.

Toda 25-letnik meni, da lahko v modernem nogometu mladi igralci hitro izgorijo, saj klubi iščejo takojšnje rezultatske uspehe in ponujajo priložnosti tistim, za katere so namenili velike zneske, maturanti mladinskih šol pa ostanejo neopaženi. 

"Tisti, ki na koncu zaigra za Bayern, je tisti, ki je najboljši za ekipo," je dodal Müller. "Toda biti prepoznan znotraj vrhunskega kluba je morda težje za mladega igralca. Ko te klub kupi, postanejo tvoje predstave njihova odgovornost, ker so plačali veliko denarja za prestop, zato ti morajo zaupati. Po drugi strani, če si že pri klubu, lahko v klubu velikokrat kar predvidevajo, da boš ostal tam. Ni se mi težko dokazovati vsako sezono, morda pa je moj položaj zato tako fleksibilen. Toda zelo dobri, novi igralci prihajajo vsako sezono v Bayern in boj za prvo postavo se spet začenja od začetka."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.