Avto
27 ogledov

Teh novih avtov Slovenci ne povohajo

Največ se je lani prodalo reanaultov, nato volkswagnov in oplov. (Foto: Anže Pet
1/22
Žurnal24 main
Predstavljamo nekaj modelov, ki glede na ceno sodijo v kategorijo množičnih, a so jih v vsem letu 2014 pri nas prodali oziroma registrirali manj kot 5.

Nekateri izmed modelov v zgornji galeriji so preprosto že predolgo na trgu in so jih konkurentje cenovno in stroškovno vmes preskočili, drugi sodijo v višje razrede, ki te dni med Slovenci niso ravno čislani.

Nekateri pa so razmeroma še zelo sveži modeli in niti ne sodijo v višje cenovne razrede, pa jih kupci pri izbiri gladko preskočijo. Je posredi oblika ali nekonkurenčno razmerje med vsebino in ceno? Kdo bi vedel. 

Pri podatkih Sekcije za motorna vozila smo upoštevali modele z vstopno ceno pod 100.000 evrov. Podatki navajajo prvo registracijo novega vozila v Sloveniji in ni nujno, da je takšno vozilo kasneje sploh ostalo v naši državi.

Komentarjev 9
  • 4krogci 08:07 21.januar 2015.

    Ja to se strinjam, tudi moj avto je včeraj dopolnil 18 let ;) Ampak članek govori o prodaji v Sloveniji in zato sem tudi prašal kako lahko avto z tako vrednostjo spada med množične pri nas ;)

  • mijaliza 15:00 20.januar 2015.

    širše gledano spada v skupino množičnih......ker si v normalni državi ljudje to lahko privoščijo. Žal mi ne spadamo v ta krog ljudi, ker je povprečna starost avtomobila v Sloveniji 8 let, kar je v tujini že obravnavano kot zelo star ...prikaži več avto. Sam vozim 16 let stari šparovček pa ga bom še dokler bo deloval.......ker si z svojo plačo pri najemnini stanovanja in samo eni plači pri hiši v življenju ne bom mogle privoščiti novega ampak vedno kakšnega rabljenega.....

  • Dejan Orovič 13:08 20.januar 2015.

    Ardi d.o.o. potrebna prijava in geslo, za kar se plačuje.