Magazin > VIP
21 ogledov

Tilen pokojnemu očetu prižiga cigarete

Tilen Deško POP-TV-2
Tilen Deško iz šova Gostilne išče šefa ima še vedno odnos s svojim pokojnim očetom.

Tekmovalec Tilen Deško iz šova Gostilne išče šefa je v mladosti izgubil očeta. Star je bil 12 let, ko mu je oče umrl v prometni nesreči. Njegova smrt ga je zelo zaznamovala.

"Ko sem bil mlad, me je zelo zaznamovalo, da sem odraščal brez očeta. Ni enako, če odraščaš brez enega starša. Pogrešal sem ga, da bi mi kaj povedal, svetoval in podobno. Starši v življenju veliko pomenijo. Pogrešal sem očeta, čeprav imam veliko prijateljev in družino," je Tilen zaupal o svoji izgubi.

Ker je bil še majhen, ga je vzgajal njegov brat. "Moj brat je bil nekako moj oče, on me je vpeljeval v življenje. Imel je drugačen način vzgoje kot moja mama, kdaj pa kdaj me je upravičeno nalomil, padale so vzgojne. Če ne bi bilo brata, bi me pa zagotovo nalomil oče," se spominja otroštva.

Z očetom, ki ga je izgubil pred 20 leti, pa ima še vedno odnos. "Ne strinjam se z izjavo tistih, ki pravijo, da če človek ne hodi na grob svojih pokojnih, jih ne spoštuje. Človeka se spomniš ne glede na to, ali je v grobu. Sam pridem k očetu na grob, prižgem cigareto, ki jo skadi z mano, in se z njim pogovarjam. Dam iz sebe stvari, ljudje pa me malo čudno gledajo. Mislim, da to ni nič slabega," pravi o svojem običaju, ki ga namerava ohraniti še naprej. "Kadarkoli bom občutil stisko, se mu bom izpovedal. Mislim, da sliši vse, kar mu govorim."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.