Šport
54 ogledov

Mayer premočan za Žemljo

grega žemlja 2016 hamburg EPA
Finale turnirja Tilia Slovenia Open v Portorožu bo prvič minil brez slovenskega predstavnika.

Zadnji slovenski adut Grega Žemlja je moral v polfinalu priznati premoč najvišjerangiranemu igralcu na turnirju, Nemcu Florianu Mayerju, ki je zmagal s prepričljivih 6:2, 6:2.

Po slavju Žemlje na uvodnem challengerju 2013, naslovu Blaža Kavčiča naslednje leto in finalu Žemlje lani se bosta v soboto ob 20. uri z neposrednim prenosom na kanalu A za naslov udarila prvi favorit Florian Mayer in 20-letni in skoraj dva metra visoki Rus Danijel Medvedev, ki se je prvič v karieri uvrstil v finale turnirja serije challenger. Medvedev je v polfinalu izločil rojaka Aleksandra Kudrajčeva z 2:1 v nizih.

Mayer, trenutno 94. z lestvice ATP, je v zadnjih treh dvobojih upravičil visoka pričakovanja. Potem ko se je v prvem krogu rešil v tretjem nizu - zaostajal je že 0:3 in 0:30, je naslednje tekmece odpihnil z igrišča. Skupaj je v šestih nizih izgubil vsega 14 iger.

Dober prvi, slabši drugi niz

Grega Žemlja se je na Mayerjevi poti znašel v polfinalu. Prvega niza je bilo konec po 24 minutah igre, dvoboja pa po slabi uri. "V prvem nizu sem še imel nekaj priložnosti, ki jih nisem znal izkoristiti, v drugem pa nikakor nisem prišel do svoje igre. Imela sva nekaj lepih izmenjav, vendar je imel Mayer vedno na koncu boljšo rešitev. Igral je zelo dobro in zasluženo zmagal," je povedal Žemlja.

32-letni Mayer je bil leta 2011 že na osemnajstem mestu na svetu, nato pa ga je poškodba stegenske mišice za leto in pol oddaljila od svetovnega vrha. Po lestvici je padel za 600 mest, v zadnje pol leta pa je vendarle dokazal, da je zrel za vnovičen preboj v top 50. Pred dvema mesecema je dosegel največji uspeh v karieri, osvojil je turnir ATP serije 500 v Halleju. V petnajstletni karieri kot profesionalni tenisač je zaslužil preko šest milijonov dolarjev.

Slavje beloruske dvojice

Zmagovalca med dvojicami sta postala Belorusa Sergej Betov in Ilija Vaška, ki sta v finalu ugnala hrvaško navezo Tomislav Draganja/Nino Serdarušić z 1:6, 6:3 in 10:4.

Tilia Slovenia Open:

POSAMEZNIKI, POLFINALE:
Florian Mayer (Nem/1) - Grega Žemlja (Slo/4) 6:2, 6:2
Danijel Medvedev (Rus) - Aleksander Kudrajčev (Rus/7) 6:7 (4), 6:2, 6:4

DVOJICE, FINALE:
Sergej Betov/Ilija Vaška (Blr) - Tomislav Draganja/Nino Serdarušić (Hrv) 1:6, 6:3, 10:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.