Šport > Moto športi
47 ogledov

Gajser premočan za domačo konkurenco

Tim Gajser VN Indonezije MXGP Hondaproracing.com
V Prilipah pri Brežicah se je pred več tisoč gledalci začelo domače prvenstvo v motokrosu.

V kraljevem razredu MX Open se je v obeh vožnjah izkazal Tim Gajser, ki je obakrat povedel že takoj po startu ter nato samo še nadziral najbližje tekmece. Z zmago in maksimalnim izkupičkom točk je nadaljeval točno tam, kjer je lansko sezono končal - na vrhu. 

Drugo mesto je osvojil Klemen Gerčar, ki zastopa barve domačega društva AMD Brežice. Peter Irt (APJ moto šport klub), ki je imel v prvi vožnji smolo in je padel v prvem krogu, je v drugo popravil nastop in ugnal Klemena Gerčarja ter končal na skupnem tretjem mestu. Trojica bo že prihodnji vikend tekmovala na dirki svetovnega prvenstva MXGP v Italiji.

"Pred domačim občinstvom je vedno lepo tekmovati. Vesel sem, da se je zbralo tako veliko število ljudi in nas prišlo bodriti, to je super za slovenski motokros," je navdušeno razlagal Tim Gajser, ki je priznal, da so dirke doma zanj odličen trening, saj se je treba pripraviti na startno proceduro, dobro utrditi startno linijo in nato brez popuščanja pognati v boj s tekmeci od startne rampe do prvega ovinka.

Dvojna zmaga Gajserjev

V kategoriji MX2 je prepričljivo slavil aktualni prvak Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični), v kategoriji MX 125 je bil najhitrejši Matevž Robek (MK Fire Group), v kategoriji MX 85 pa se je v obeh vožnjah najbolj izkazal Gal Hauptman (AMD Šentvid pri Stični).

Za točke državnega prvenstva so se pomerili tudi veterani. V kategoriji veterani 40 je zmagal Borut Koščak (AMD Šentvid pri Stični), pri veteranih 50 pa je dominiral Bogomir Gajser (Motocross-ski Gajser Team), ki je tako poskrbel za dvojno zmago družine Gajser.

Naslednja dirka za državno prvenstvo Slovenije v motokrosu bo v nedeljo, 30. aprila, na motokros stezi Škedenj pri Slovenskih Konjicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.