Šport
44 ogledov

"Resno me je skrbelo, ali bo lahko vozil''

tim gajser mxgp honda motokros Hondaproracing.com
Aktualni svetovni prvak razreda MXGP Tim Gajser je novo sezono začel z drugim mestom na dirki v Katarju, kjer so ga pestile zdravstvene težave.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je uspešno krenil v novo sezono elitnega razreda in na prizorišču, kjer je lani z zmago šokiral svetovno javnost, osvojil odlično drugo mesto.

Tekma v Katarju je potrdila napovedi pred začetkom sezone, da bo Gajserjev največji konkurent italijanski dirkač Antonio Cairoli, ki je bil najboljši v obeh vožnjah, kar mu je prineslo 50 točk oziroma šest več od slovenskega šampiona (44).

Dirkača sta bila na uvodni dirki razred zase, saj nihče od drugih tekmovalcev, med katerimi ni bilo slovenskega predstavnika, niso uspeli slediti njunemu ritmu.

tim gajser mxgp honda motokros | Avtor: Hondaproracing.com Hondaproracing.com
Oče in trener aktualnega svetovnega prvaka, Bogomir Gajser, je pred odhodom v Katar poudaril, da je sezona dolga, dirk pa veliko, zato od Tima ne pričakuje, da bo zmagoval od prve do zadnje preizkušnje.

''Zmagal bo tisti, ki bo pametnejši,'' pa je ob druženju z novinarji podobno kot oče razmišljal 20-letni dirkač, ki je bil z drugim mestom v Katarju več kot zadovoljen. Še posebej zato, ker ga je ob prihodu na Srednji vzhod zdelala viroza.

''S Timom nikoli ne iščeva izgovorov v bolezni ali poškodbah, zato tudi tokrat nisva želela poudarjati, da je Tim zbolel. Zdaj lahko povem, da me je resno zaskrbelo, ali bo sploh lahko vozil. Na prostem treningu je sprva zmogel odpeljati le en krog, nato pa smo ga z ekipo pripravili do te mere, da je bil v kvalifikacijah celo najhitrejši!'' je povedal oče Bogomir in pojasnil, zakaj se njegov varovanec v zaključku ni spustil v dvoboj z vodilnim dirkačem.

''Vsi ste lahko videli, da je bil Tim po dirki zelo izčrpan in se na koncu finalne vožnje s Cairolijem ni spustil v dvoboj. To je bila pametna reakcija, kajti o naslovu prvaka se, kot sem že večkrat povedal, na prvih petih dirkah še ne bo odločalo,'' je svojo filozofijo vnovič poudaril Gajser starejši.

Motokrosisti so se iz Katarja preselili v Indonezijo, kjer se bodo prihajajči konec tedna pomerili na drugi dirki sezone. Organizatorjem trenutno največ nevšečnosti povzroča vreme, saj se je danes nad prizoriščem znesel pravi naliv in načel progo. Nihče od motokrosistov proge ne pozna, kar bo za vse poseben izziv.

Favorita sta Gajser in Cairoli, ne gre pa pozabiti na Belgijca Clementa Desalleja, ki je dirko v Katarju končal na tretjem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.