• Sre 17 do 28 °C
  • Čet 19 do 24 °C
  • Pet 18 do 24 °C
več na vreme.net

Po pregledu

0 komentarjev

Gajserjev oče šokiran nad izvidi

Motokrosist Tim Gajser je uradno potrdil, da bo v nedeljo tekmoval na dirki svetovnega prvenstva v Nemčiji. Poleg rekonvalescenta Gajserja bo od Slovencev na dirki v Teutschenthalu nastopil še Jernej Irt.

Ž. J., STA / Ljubljana

 

Zadnji zdravniški pregled je pokazal, da Gajser še vedno čuti posledice padca, vendar je pripravljen za nastop na dirki. Hitrost okrevanja svetovnega prvaka je presenetila celo očeta in trenerja Bogomirja. (Foto: Saša Despot)

Tim Gajser se je poškodoval pred štirinajstimi dnevi na dirki svetovnega prvenstva v Latviji. Najprej se mu je v prvi vožnji v nogo zaletel španski tekmovalec, v drugi vožnji pa je padel čez motor, pri čemer se je udaril v glavo in prsni koš.

Čeprav so prvi pregledi pokazali, da se Gajser k sreči ni polomil, pa je bil njegov nastop na naslednji dirki MXGP vprašljiv, saj se je svetovni prvak pošteno potolkel in dan po dirki je bilo stanje po besedah očeta in trenerja Bogomirja, precej negotovo.

"V ponedeljek, dan po latvijski dirki, se sploh ni mogel premikati. Ni se mogel sam postaviti na noge, ponoči zaradi bolečin ni spal," se dni po dirki spominja Bogomir Gajser, njegov sin Tim je zavoljo tega preteklo nedeljo tudi izpustil dirko državnega prvenstva v Semiču.

Bogomir Gajser: Ne morem verjeti

Po četrtkovem ponovnem pregledu se je Gajser popoldne z očetom opravil krajši trening na motorju. Bogomir je po videnem optimist. "Še sam ne morem verjeti, kakšen napredek je pri okrevanju naredil Tim. Prve dni se ni mogel premikati, zdaj pa je spet sposoben tekmovati. Še vedno zaradi hematoma čuti bolečine v hrbtenici in jasno je, da ni stoodstotno pripravljen, je pa sposoben odpeljati dirko," je pojasnil Bogomir Gajser.

Gajser je zaradi padca v Latviji izgubil vodstvo v seštevku svetovnega prvenstva. Italijan Antonio Cairoli mu je ušel na sedemnajst točk prednosti, a to se lahko kaj kmalu spremeni, saj so tekmovalci letos precej izenačeni. Na vrsti so proge s tršo podlago, ki našemu tekmovalcu še posebej ustrezajo.

Irt: Ne ujamem pravega občutka

V Nemčiji bo tekmoval tudi Jernej Irt (na sliki), ki se je nedavno vrnil po poškodbi in zato še ni povsem ujel tekmovalnega ritma. Irt je pred dirko napovedal: "Zaenkrat od tekme ne pričakujem nič več, kot v Latviji. Zaradi poškodb sem zamudil uvodni del sezone in kljub temu, da mi proga v Nemčiji bolj odgovarja, trenutno ne ujamem pravega občutka na motorju. Upam na vedno boljše rezultate, ne želim pa si nalagati prevelikega pritiska."

 
Peter Irt je poleg Gajserja letos edini slovenski motokrosist z osvojenimi točkami v elitni kategoriji svetovnega prvenstva. V Latviji je pred štirinajstimi dnevi osvojil dve za devetnajsto mesto v drugi vožnji, nemško dirko pa bo izpustil, ker je pretekli vikend padel na dirki angleškega prvenstva in dobil nekaj močnih udarcev. Manjkal bo tudi Klemen Gerčar, ki se je poškodoval v Latviji in je v četrtek uspešno prestal operacijo kolena. Gerčarja po prvih napovedih čaka nekajmesečno okrevanje.

Lani je v Nemčiji slavil Cairoli, Gajser je bil drugi in bi bil najbrž glede na trenutno stanje s takim rezultatom zadovoljen tudi letos. Prva vožnja bo v nedeljo ob 14. uri, druga ob 17. uri popoldne.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima