Šport > Moto športi
129 ogledov

Gajser ob vrnitvi v Slovenijo v UKC Maribor

Tim Gajser Tim Gajser/Facebook
Slovenski motokrosist Tim Gajser, ki je zaradi padca na drugi dirki v Latviji moral obiskati bolnišnico, se je vrnil v domovino.

Aktualni svetovni prvak razreda MXGP Tim Gajser se je poškodoval ob padcu v drugi vožnji sedme letošnje preizkušnje elitnega motokrosističnega razreda.

Gajser je na prizorišču opravil pregled z rentgenom, ki ni pokazal znakov zloma, nadaljnje preiskave pa je opravil v UKC Maribor, kjer so potrdili, da razen bolečin in podplutb nima hujših posledic.

"Verjetno ne veste, da se je Tim lažje poškodoval že pred odhodom v Latvijo. V četrtek si je na treningu zvil levo zapestje, posledično je v soboto na uradnem treningu pred kvalifikacijami bolj obremenil desno zapestje, zato mu je zategnilo levo roko," je pojasnil Timov oče in trener Bogomir Gajser.

Gajser je na tleh pristal že v prvi vožnji, ko ga je nerazložljivim manevrom na "pokosil" Jose Butron. "To je bila nenavadna nesreča, videlo se je, da je Butron s polno hitrostjo zapeljal naravnost v Timovo nogo," je povedal Bogomir in nadaljeval: "Takrat je bilo Timovo nadaljevanje vprašljivo. Po padcu se je sicer pobral, vendar prvega kroga za tem najprej zaradi bolečin sploh ni mogel normalno odpeljati. A se je nekako zbral in končal prvo vožnjo." Po prihodu v cilj je imel Tim na nogi velik hematom, zato ga je takoj oskrbel Hondin zdravnik in ga je pripravil na drugo vožnjo. "Nogo mu je trdno povil, da ni otekala," je dodal Bogomir.

Ob padcu v drugi vožnji je vsem prisotnim, posebej pa očetu Bogomirju, zastal dih. "Proge so zadnje čase res grde, vmes nič ne poravnajo in naredijo se globoki kanali. Tim je zapeljal v kanal in zamudil skok, ker ni vstal z motorja ga je odbilo z motorja. Najprej je bil za trenutek v nezavesti. Ima velike bolečine, posebno v prsnem košu. Bolijo ga tudi noge, praktično celo telo. Sam ne more ne leči, ne vstati, tudi leži težko. K sreči je z glavo in hrbtenico vse v redu."

Nastop na prihajajoči dirki, ki bo 21. maja v Nemčiji, za zdaj ni pod vprašajem, z optimizmom v prihodnost zreta Tim in Bogomir. "Danes se Tim že počuti nekoliko boljše, lahko naredi več gibov. Trenutno samo leži in počiva. Sicer je težko karkoli napovedati, bomo videli, kako se bo stanje izboljševalo iz dneva v dan. Najprej mora okrevati do te mere, da bo pred dirko v Nemčiji sposoben opraviti vsaj en trening. Ta bo pomemben, da bomo videli, ali sploh lahko vozi in da bolečine ne bodo prevelike. Upam, da bo do te mere okreval vsaj tri dni pred dirko," je sklenil Bogomir in se zahvalil za veliko podporo.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.