Šport > Moto športi
27 ogledov

Gajser presenetil svet motokrosa

tim gajser facebook Facebook
Uvodna dirka svetovnega prvenstva v motokrosu se je za zdaj še edinega slovenskega udeleženca tekmovanja Tima Gajserja v Katarju razpletla sanjsko - z zmagama v obeh vožnjah.

Tim Gajser (Honda Gariboldi) si je v Katarju privozil zgodovinsko dvojno zmago, kot novinec v elitnem razredu MXGP pa je kar nekoliko šokiral tekmece s premočnima zmagama. Gajser je že dan po dirki iz Katarja odpotoval na Tajsko, kjer se je skušal čim bolj privaditi na tamkajšnjo klimo. Lani je imel na tej dirki težave, zaradi dehidracije mu zdravniki po prejeti infuziji niso dovolili startati.

Zato se je letos Gajser na to dirko še posebej pripravljal. "Pijem veliko vode. Več kot piješ, bolje je. Na Tajskem je zelo vroče. Imam se super, dni pred dirko sem izkoristil za nekaj sprostitve, z očetom sva se tudi kopala. Počutim se izjemno," je pred drugo dirko sezone zadovoljno razlagal Gajser.

Že danes se bo odpravil na prizorišče dirke, kjer bosta z očetom Bogom, ta je pomemben povezovalni člen med njim in moštvom, najprej preverila motorje, za tem pa si bosta ogledala tekmovalno progo. "Z očetom bova naštudirala progo, pomembna bo vsaka podrobnost. Želim si odpeljati tako kot v Katarju in v dirki čim bolj uživati," je še dodal Gajser.

Gajser bo na Tajskem startal kot vodilni motokrosist razreda MXGP, njegovi konkurenti, ki so bili v Katarju nemočni, pa bodo zagotovo skušali najti recept, da ga premagajo. Gajser ima po prvi dirki sezone v seštevku prvenstva 50 točk, na drugem in tretjem mestu sta z osmimi točkami zaostanka aktualni svetovni prvak tega razreda Francoz Romain Febvre in Rus Jevgenij Bobrišev.

"Timova dvojna zmaga je bila presenečenje za celoten motokros, na nek način je presenetil tudi nas, čeprav je na pripravljalnih tekmah dokazal, da je v izjemni formi. Vedeli smo, da bo Tim hiter, ker je imel na pripravljalni dirki na Sardiniji najhitrejši čas na treningu in na dirki. Takrat smo se začeli zavedati, da letos v elitnem razredu ne bo le nabiral izkušenj, temveč lahko kroji sam vrh prvenstva," je pred nadaljevanjem sezone o svojem dirkaču dejal vodja ekipe Honda Gariboldi Giacomo Gariboldi in dodal: "Zmaga pred nadaljevanjem sezone ne bo spremenila nič, niti za Tima niti za ekipo. Na dirkah bomo skušali kot vedno vsi dati svoj maksimum brez pritiskov. Vsake dirke se lotimo z veliko dobre volje, ob tem uživamo in zavedamo se, da lahko s šampionom, kot je Tim, nekoč postanemo prvaki tudi v kategoriji MXGP. Vse je samo vprašanje časa."

Kvalifikacije za dirko bodo v soboto ob 10. uri po slovenskem času. V nedeljo bo prva vožnja že ob 7. uri zjutraj, druga pa ob 10. uri.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.