Šport > Nogomet
136 ogledov

Mladi Slovenec z mirnimi živci navdušil Angleže

Timi Max Elšnik enajstmetrovka Derby County Carlisle ligaški pokal PrtSc
18-letni Timi Max Elšnik se je za debiju za člansko ekipo Derby Countyja odrezal odlično.

V preteklosti smo že poročali o poteku kariere mladega vezista Timija Maxa Elšnika. Slednji je bil v lanski sezoni izbran za najboljšega mladega igralca Derby Countyja, v torek zvečer pa je v okviru ligaškega pokala debitiral za prvo ekipo. 

Njegov Derby, ki ponovno cilja na vrh Championshipa in s tem na uvrstitev v Premier League, je gostil Carlisle. Elšnik je v igro vstopil v 72. minuti in ker se je tekma končala z izidom 1:1, je odigral tudi dodatnih 30 minut v podaljšku.

Tudi podaljšek ni dal zmagovalca in sledile so enajstmetrovke. Izvajanje je bilo maratonsko, saj je Elšnik prvič prišel na vrsto že v šesti seriji in zadel, v šestnajsti seriji pa je celo dobil priložnost, da odloči zmagovalca. Ohranil je mirne živce in razveselil navijače "ovnov".

Elšnik je pred dnevi z Derbyjem, kamor je lani poleti prišel iz kidričevskega Aluminija, podpisal novo triletno pogodbo.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.