Šport
23 ogledov

Tina: Anna ni tako hitra

tina maze bansko super-g EPA
Prireditelji svetovnega pokala alpskih smučark v Banskem so uspešno izpeljali vsaj enega od dveh superveleslalomov. Tekmovalke je pričakala prekrasna sončna kulisa, lepo vreme pa sta najbolje izkoristili Anna Fenninger in Tina Maze.

Mazejeva je bila po današnjem drugem mestu zadovoljna, saj se je v Bolgarijo podala z nekoliko slabšimi občutki, potem ko je na Zlati lisici pred tednom dni ob dveh odstopih vknjižila dve ničli. Dve drugi mesti sta ji prinesli lepo bero točk v lovu na veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku. Pred prvo zasledovalko, Fenningerjevo, ima zdaj še 44 točk naskoka, a Avstrijka ne nastopa v slalomu, kjer si lahko Mazejeva zagotovi pomembno prednost.

"Sem zadovoljna, čeprav sem zgoraj izgubila preveč časa. Morala bi peljati drugače, ampak po treh ničlah v svetovnem pokalu sta ta dva rezultata res pomembna in sem lahko zadovoljna s tem. Po tistem, ko sem v zgornjem delu proge izgubila, sem potem smučala dobro, mislim, da sem lahko zadovoljna s tem koncem tedna," je po tekmi v Banskem, prvi superveleslalomski, dejala Mazejeva.

Tekma bi morala biti na sporedu že v petek, pa so jo zaradi slabe vidljivosti in megle prestavili na ponedeljek, odpadel pa je prav tako sobotni superveleslalom. Dekleta so progo preizkusila na nedeljski kombinaciji, tako da je bilo danes vsem nekoliko lažje. "Danes smo bile vse drugačne energije, vse skupaj je bolj pozitivno, tudi proga je bila bistveno lepša, mislim, da je užitek tako smučat," je dejala Korošica in dodala, da bo tekmovanje zanimivo vse do konca.

Napeto do zadnje tekme

"Anna ni tako hitra, sem se ji precej približala. Res je trenutno v dobri formi. Jaz sem imela težave, ki sem jih imela in se malo sestavljam nazaj, tako da bo boj zanimiv do konca. Prav gotovo bo treba biti pozoren do zadnjega in dati maksimum na vsaki tekmi," je povedala Mazejeva.

Po novinarski konferenci je že odhitela na letališče, kjer smučarke danes čaka let v München ali Salzburg in potem selitev v Garmisch-Partenkirchen. "Danes se selimo v Garmisch, kjer so naslednje tekme, tako da plani za prihodnje niso nič posebnega. Moje želje so le, da dobro smučam," je zaključila najboljša slovenska smučarka vseh časov.

Komentarjev 4
  • encijan 17:17 02.marec 2015.

    Bravo! Zavist pa res ne pozna meja ali fovšija ali zavist?!? Sicer pa smatram, da nisi naše gore list. Če pa si me je pa sram takih "rojakov".

  • YaKo 16:20 02.marec 2015.

    Mogoče bi lahko navedli še uvrstitve, ane?

  • maestros 13:49 02.marec 2015.

    Tina kakorkoli se bo končalo vedi,da si CARICA.Hvala za vse lepe trenutke ki si jih nam Slovencem omogočila doživljat.