Šport
32 ogledov

Mazejeva še ni rekla zadnje?

Lara Gut Tina Maze Lindsey Vonn EPA
Slovenska šampionka morda še ni nastopila na zadnji tekmi svoje aktivne kariere.

Tina Maze bi se od aktivnega smučanja lahko poslovila na prihajajoči Zlati lisici ali celo na svetovnem prvenstvu leta 2017 v St. Moritzu, poroča švicarski portal skionline.ch.

Po poročanju Švicarjev naj bi Mazejeva razmišljala o udeležbi na nekaterih tekmah svetovnega pokala. Če bi bila dovolj konkurenčna, bi Mazejeva vztrajala vse do SP, kjer ima kot svetovna prvakinja v smuku in kombinaciji zagotovljen nastop.

Če bi se izkazalo, da njena pripravljenost ni na dovolj dobri ravni, naj bi 33-letnica načrtovala poslovilno tekmo na veleslalomu za Zlato lisico, ki je v koledarju FIS predviden za 7. januar.

Dokončnega odgovora še ni 

Mazejeva je zadnjič med svetovno elito nastopila na finalu svetovnega pokala v Meribelu marca 2015. Od takrat se ni nikoli nedvoumno poslovila od aktivnega smučanja, vsaj ne v izjavah za medije. 

Pred dobrim mesecem dni je v pogovoru za ORF dejala, da odločitve še ni sprejela. Ali gre za resne namene ali le za poigravanje z medijsko pozornostjo bo znano v prihodnjih mesecih.

Mazejeva je v svetovnem pokalu nastopila na več kot 400 tekmah in zbrala 26 zmag. Njene vrnitve na bele strmine bi poleg slovenskih navijačev še najbolj razveselila njena glavna pokrovitelja - Milka in opremljevalec Stöckli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.