Šport
15 ogledov

Tekma dokončno odpovedana

bansko odpoved megla EPA
Organizatorji so zaradi slabih vremenskih razmer odpovedali nadaljevanje tekme za svetovni pokal v ženskem super-G. Nastopilo je 13 smučark, Tina Maze je imela startno številko 18.

Tudi drugi dan zaporedoma so morali bolgarski organizatorji odpovedati superveleslalom za svetovni pokal v Banskem. Tako kot v petek je bil superveleslalom odpovedan zaradi megle in slabe vidljivosti. Smuk alpskih smučarjev v Garmisch-Partenkirchnu pa je prestavljen na 14. uri, ko je tudi zadnja možnost za začetek tekme.

Na startu v Banskem so bile tri Slovenke, vodilna v pokalu Tina Maze, Ilka Štuhec, ki je bila med 13 tekmovalkami, ki so pred prekinitvijo in odpovedjo prišle do cilja, ter Vanja Brodnik.

V nedeljo je v Banskem na sporedu alpska kombinacija s superveleslalomom ob 9. in slalomom ob 12. uri, v ponedeljek pa ob 10. uri sledi še odpadli superveleslalom, ki bi moral biti v Banskem že v petek

Slaba vidljivost od samega začetka

Superveleslalom se je začel z nekaj minutno zamudo, saj so imeli organizatorji ogromno težav z meglo, ki je povzročala slabo vidljivost. Za dodatne preglavice je poskrbel sneg, na kar je z objavo na Twitterju opozorila tudi Lindsey Vonn. ''Vsaj sonce se je pokazalo,'' je pripisala Američanka.

Prva se je z meglo spopadla Jennifer Piot, ki sta jo prehiteli tako Dominique Gisin kot Elena Curtoni. Po nastopu četrte tekmovalke Fabienne Suter, ki se je po odstopu pritoževala nad vidljivostjo, so organizatorji tekmo prekinili. Razmere so se nekoliko umirile in superveleslalom se je lahko nadaljeval.

Po nastopu Francesce Marsaglia se je na progo podala prva Slovenka. Ilka Štuhec je imela ob prvem vmesnem času tri stotinke prednosti, pri drugem je zaostajala 43 stotink, pri tretjem že 84, pri četrtem dobro sekundo in pol (+1,54), v cilj pa je prismučala z zaostankom večjim od dveh sekund (+2,08).

Po 13 smučarkah so organizatorji znova prekinili tekmo, kar je bilo nehvaležno za vse, ki so čakale na startu. Med njimi je bila tudi slovenska šampionka, ki jo je režiser med ogrevanjem ujel s širokim nasmeškom na obrazu. 

Svetovni pokal, Bansko, superveleslalom (Ž), tekma odpovedana:

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.