• Sre 12 do 18 °C
  • Čet 7 do 14 °C
  • Pet 6 do 16 °C
več na vreme.net

SP v. St. Moritzu

0 komentarjev

Tina Maze prvič v novi vlogi

Tina Maze se bo svetovnega prvenstva v St. Mortizu udeležila v vlogi trenerke televizijske mreže Eurosport, ki bo med drugim skrbela za prenose tekem.

Ž. J. / St. Moritz / STA

 

Tina Maze po veleslalomski tekmi za Zlato lisico, na kateri je sklenila svojo profesionalno kariero. (Foto: Ivan Jakob)

Veselim se nastopov najboljših smučarjev na svetu v St. Moritzu. Ta kraj je za smučarskega tekmovalca vedno nekaj posebnega in tudi navijačev prav nikoli ne razočara. Za razliko od tekem svetovnega pokala imajo tu tekmovalci eno samo priložnost, ki jo morajo pravilno izkoristiti, da ostanejo v boju za medalje. Vsak bo torej iz sebe skušal iztisniti tisto najboljše, vsi bodo stopali po robu, zato akcije zagotovo ne bo manjkalo.

Tina Maze
St. Moritz, ki svetovno prvenstvo gosti že petič, ljubiteljev adrenalina nikoli ne razočara in tudi tokrat obljublja obilo razburljive smučarske akcije za vse navijače. Legendarni 'Prosti pad', kakor so poimenovali start na tamkajšnji progi za moški smuk, kjer se smučarji poženejo na strmino z naklonom 45 stopinj in v šestih sekundah dosežejo tudi do 140 km/h, bo vsekakor eden od najbolj pričakovanih vrhuncev prvenstva. Nič manj adrenalinska od 'Prostega pada' ni proga 'Britannia', kjer bodo tekmovalke v ženskem smuku v nekaj sekundah dosegale neverjetne hitrosti.

Eurosport je nedavno v svojo ekipo vrhunskih športnih strokovnjakov povabil smučarsko legendo Tino Maze. Štirikratna svetovna prvakinja in dvojna olimpijska zmagovalka bo prevzela vlogo 'Trenerke' (The Coach) in v sklopu oddaje Winter Sports Extra smučarske nastope predstavila iz povsem nove in drugačne perspektive.

"Veselim se nastopov najboljših smučarjev na svetu v St. Moritzu. Ta kraj je za smučarskega tekmovalca vedno nekaj posebnega in tudi navijačev prav nikoli ne razočara. Za razliko od tekem svetovnega pokala imajo tu tekmovalci eno samo priložnost, ki jo morajo pravilno izkoristiti, da ostanejo v boju za medalje. Vsak bo torej iz sebe skušal iztisniti tisto najboljše, vsi bodo stopali po robu, zato akcije zagotovo ne bo manjkalo," pred začetkom SP pravi Tina Maze.

''Komaj čakam, da se začne''

 
"Veselim se, da se bom lahko v svojih analizah posvetila smučarskim asom, njihovim izvedbam in tudi vsakokratnim pripravam na nastop. St. Moritz je zagotovo eno mojih najljubših prizorišč, tu sem dosegla nekaj svojih največjih uspehov. Vem, kaj je tu potrebno za zmago in bom to z gledalci kot 'The Coach' tudi delila. V St. Moritzu se nam obeta fantastičen dogodek in neverjetno vzdušje - komaj čakam, da se akcija začne," še dodaja Mazejeva.

Zvezdniška zasedba

Mednarodno ekipo voditeljev bo med svetovnim prvenstvom na Eurosportu vodil Jonathan Edwards, ki bo poleg Mazejeve med prenosi vsak dan voditeljski stolček delil z nekdanjimi smučarskimi tekmovalci in zdaj Eurosportovimi voditelji v posameznih državah. Med sovoditelji bodo Nemca Frank Wörndl in Urs Lehmann, Šved Hans Olsson (Švedska), Francoza Jean-Pierre Vidal in Gauthier de Thessier, Italijana Karen Putzer in Matteo Marsaglia, Britanec Finlay Mickel in Nizozemka Nicolien Sauerbreij.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima