Šport
779 ogledov

Tina še brez ponudbe za gole fotke

Tina Maze Arhiv Zlatarne Celje
Preverili smo. Slovenske športnice so do fotografiranja v Evinem kostimu zadržane. Kaj pravijo Tina Maze, Natalija Gros in Ilka Štuhec?

Čeprav živimo v relativno liberaliziranem okolju, ima del družbe do golih fotografij še vedno odpor, ker naj bi služile le nasladi peščice ljudi. Golo fotografiranje nežnejšemu spolu po drugi strani nedvomno prinese boljšo prepoznavnost, dekleta pa so za poziranje ponavadi tudi dobro plačana.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Ne vem, ali bi se fotografirala povsem gola. V Sloveniji bi vsi imeli vse zastonj, za take stvari pa vemo, da niso ravno poceni. Sicer pa tovrstne ponudbe še nisem dobila, tako da o njej niti nisem mogla razmisliti," je slovenska športnica lanskega leta Tina Maze odgovorila na vprašanje, ali bi bila kdaj v prihodnosti pripravljena pozirati gola.

"Fotografije naj bodo umetniške"
Veliko slovenskih športnic bi se v Evinem kostimu pred fotografom počutilo nelagodno, a obstajajo izjeme: "To sem pripravljena storiti, a želela bi, da so fotografije umetniške, po možnosti črno-bele. Glavni pogoj ne bi bil denar," je dejala športna plezalka Natalija Gros. Za poziranje je dovzetnost pokazala tudi alpska smučarka Ilka Štuhec. "To je za dekle kompliment. Če že, potem bi zahtevala, da naredimo fotografije, na katerih se intimni deli ne bi očitno pokazali," je dodala 20-letna Mariborčanka.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Tuje zvezde pred objektivom
Golota športnicam razumljivo dvigne priljubljenost pri moškem delu populacije. Med drugim so obleke za slovito revijo Playboy odvrgle nemška atletinja Susen Tiedtke, ameriška plavalka Amanda Beard, nemška umetnostna drsalka Katarina Witt, nazadnje pa se je opogumila hrvaška alpska smučarka Nika Fleiss.

Komentarjev 1
  • maresem 08:48 29.marec 2014.

    ... lep del umetnosti... drugače rečeno, lep del zaslužka, če slučajno smučarski fond usahne.