Šport
18 ogledov

Tina v boj za naslov Snežne kraljice

Tina Maze slalom Kühtai EPA
Prvo tekmo svetovnega pokala v alpskem smučanju v letu 2015 bo gostilo zagrebško Sljeme. Na startu nedeljskega slaloma bodo tri Slovenke, ob Tini Maze še Ana Bucik in Katarina Lavtar.

Zadnjo slalomsko tekmo na Sljemenu je dobila Američanka Mikaela Shiffrin, druga je bila Švedinja Frida Hansdotter, tretja pa Kanadčanka Elin Mielzynski. Slovenska šampionka se je uvrstila v finale, a je v drugi vožnji po napaki odstopila, kar je bil eden redkih odstopov Črnjanke.

Tina Maze bo tokratno tekmo ačela kot vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala ter bo skušala vsaj ponoviti, če ne izboljšati največji uspeh na progi Crveni spust, drugo mesto iz leta 2012. Slovenska šampionka je na prvih 13 tekmah v tej sezoni zbrala že 732 točk, prva zasledovalka Avstrijka Anna Fenninger zaostaja 245 točk.

Enaintridesetletna Korošica se je na prvo tekmo v novem letu pripravljala v italijanskih Dolomitih, prvi dan v letu je Mazejeva že opravila trening slaloma. Najuspešnejšo slovensko športnico je v Dolomitih pričakala tudi novica o prestižnem naslovu. Veliki italijanski športni časnik Gazzetta dello Sport je prav slovenski alpski smučarki podelil laskavi naziv najboljše športnice na svetu v letu 2014. Mazejeva je v izboru dobila še enkrat več glasov od ameriške teniške šampionke Serene Williams.

Zagreb bo gostil tudi prvo moško tekmo v koledarskem letu. V torek bodo na Sljemenu pripravili še slalom, na katerem se bodo pomerili alpski smučarji. Slovenska moška slalomska vrsta po upokojitvi Mitje Valenčiča, ki se je edini v nekaj zadnjih izvedbah zagrebške tekme uvrščal v finale, trenutno še ne premore kandidata za uvrstitev v finalno vožnjo.

Slovenski moški tabor bo potnika za nastop na zagrebškem slalomu izbral po dveh slalomih pod žarometih za evropski pokal, ki bosta danes in v soboto v Chamonixu. Če bosta na tekmah prikazala dobro formo, bosta v Zagreb odpotovala Matic Skube in Miha Kürner. Zmago izpred dveh let bo na Sljemenu branil avstrijski as Marcel Hirscher.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.