Šport
24 ogledov

Trening: Tina Vonnovo ugnala za 0,8 sek.

Maze Val d'Isere smuk prvi trening alpsko smučanje EPA
Na prvem treningu smuka pred petkovo tekmo v francoskem Val d'Iseru je bila najhitrejša Avstrijka Anna Fenninger. Tina Maze je v cilju zaostala za 54 stotink, kar je bilo dovolj za četrto mesto. Ilka Štuhec izvrstna sedma. Prvi trening smuka na Saslongu je pri moških dobil Aksel Lund Svindal.

Vodilna smučarka v skupnem seštevku svetovnega pokala Tina Maze je na prvem treningu smuka v  Val d'Iseru, tekma bo v petek, ugnala največji konkurentki za veliki kristalni globus.

Črnjanka je bila od Nemke Marie Höfl-Riesch boljša za devet stotink, zmagovalka obeh smukov v letošnji sezoni, Američanka Lindsey Vonn, pa je za Mazejevo zaostala za 80 stotink.

Najhitrejši čas je dosegla Avstrijka Anna Fenninger (1:49,54 sekunde), ki je ugnala Američanko Julio Mancuso (+0,03) in Španko Carolino Ruiz Castillo (+0,42). Izvrstno je nastopila tudi Ilka Štuhec (+0,91) na sedmem mestu.

Prvi trening smuka na Saslongu Svindalu

S prvim treningom smuka na Saslongu je najbolje opravil Norvežan Aksel Lund Svindal (1:58,73), drugi je bil Kanačan Erik Guay (+0,04), tretji pa Avstrijec Klaus Kröll (+0,10). Od Slovencev je bil najhitrejši Rok Perko, ki je postavil 26. čas, za Svindalom pa je zaostal 1,56 sekunde.

Andrej Šporn je bil 31. (+1,80), Boštjan Kline 37. (+1,93), Andrej Jerman pa 41. (+2,05). S 23. časom (+1,47) je bil sicer najhitrejši Slovenec na progi Mariborčan Alek Glebov, ki tekmuje za rusko reprezentanco. Devetindvajsetletni Glebov, ki je izkoristil ponujeno priložnost ter pod vodstvom glavnega trenerja ruske moške reprezentance Slovenca Urbana Planinška tekmuje za Rusijo, je bil hitrejši od nekdanjih sotekmovalcev iz slovenske izbrane vrste.

Glebov, ki ima rusko državljanstvo, sicer načrtuje nastopiti na zimskih olimpijskih igrah leta 2014 v Sočiju. Alpski smučarji imajo v četrtek z začetkom ob 12.15 na sporedu še en trening smuka, za tem pa prideta na vrsto še tekmi s štirimi slovenskimi predstavniki. Petkov superveleslalom in sobotni smuk v Val Gardeni se bosta začela ob 12.15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.