Ambient
130 ogledov

Tipna slikanica Miška Mici pade v shrambo

Miška Mici pade v shrambo Žurnal24 main
Miška pade v temno shrambo in ničesar ne vidi. Le kako bo prišla do okusnega sira? V zgodbi Aksinje Kermauner, ki jo je s tipnimi ilustracijami opremila Tjaša Krivec, morajo otroci miški s pomočjo tipa pomagati poiskati sir.

Zgodba, ki jo je napisala Aksinja Kermauner, govori o miški, ki je padla v temno shrambo. Ker v shrambi ni nič videla, si je morala pomagati s tipom. Tako je našla različna živila: limono, banano, koruzo, ananas, jagode in na koncu tudi težko pričakovani sir.

 

Knjižica vsebuje besedilo v črnem tisku ter kakovostno izvedeni brajevi pisavi, ki jo lahko brez težav berejo tudi bralci začetniki. Knjižica je izšla v dveh izdajah in sicer dvojezično: v slovensko-angleški in angleško-nemški izdaji. Vsebuje deset tipnih ilustracij, ki pomagajo pri doživljanju zgodbe. Ker imajo živila zelo različne in prepoznavne teksture, jo je mogoče koristno uporabiti tudi kot pripomoček za vaje tipa. Tipanke so že na voljo v knjižnici Zavoda za slepo in slabovidno mladino, kmalu pa bodo dostopne tudi v knjižnici Otona Župančiča v Ljubljani in v Knjižnici slepih in slabovidnih v Ljubljani.  

 

Tipanka je bila izdelana kot projektno delo študentke Tjaše Krivec na študentski izmenjavi v Švici. Projekt je bil financiran s strani Inštituta za tisk z bernske Univerze uporabnih znanosti. Znanje, preidobljeno na njihovem inštitutu za tisk ter znanje, pridobljeno na ljubljanski Naravoslovnotehniški fakulteti, je pripeljalo do tehnične rešitve, ki je bila v pomoč pri izvedbi zelo zahtevnega tiska tipne slikanice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.