Šport
25 ogledov

Tiselj: "Na Norveškem nisem bil zadovoljen"

Krim Mercator Oltchim Valcea Liga prvakinj Stožice Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja so le še tekmo oddaljene od šeste uvrstitve v finale najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. V soboto ob 20.30 bodo v povratni polfinalni tekmi gostile zasedbo Larvika, ki so jo na prvi tekmi na Norveškem premagale s (24:22).

Zmaga Krima Mercatorja na prvi tekmi je brez dvoma lepa popotnica pred povratnim obračunom, a kot poudarja eden od tvorcev uspeha, strateg Tone Tiselj, je bil to šele prvi polčas polfinala. Tiselj se ob vseh svojih izkušnjah - s Krimom je štirikrat nastopil v finalu lige prvakinj - zaveda, da je lahko zmaga na Norveškem tudi dvorezni meč. Po eni strani lahko uspava njegove igralke, na drugi pa razbremeni tekmice, ki po porazu v domači dvorani "nimajo več česa izgubiti".

"Za vstop v finale potrebujemo dve dobri tekmi. Eno smo že odigrali, druga nas čaka v soboto v Stožicah. Morda se sliši nenavadno, toda s predstavo svojih varovank na Norveškem nisem bil zadovoljen. Ko smo si natančno ogledali posnetke, smo videli, da vse ni bilo tako, kot bi moralo biti. Veliko je bilo neumnih napak in na določene igralke oziroma segmente igre sem kar jezen. Treba bo popraviti te elemente igre, sicer nas lahko Larvik hitro preseneti," pravi Tone Tiselj.

"Za Larvik ni ta situacija nič novega"

"Larvik je ekipa izkušenih igralk, ki so že osvajale največje trofeje tako na klubskem kot državnem nivoju. Te igralke so bile že velikokrat v podrejeni vlogi oziroma izgubljenem položaju, zato zaostanek dveh zadetkov zanje ni nič novega. Prepričan sem, da bodo v Slovenijo prišle zelo motivirane in odločene, da nadoknadijo zaostanek. A mi se z njimi ne bomo obremenjevali. Moramo gledati na svojo igro; se pravi biti popolnoma zbran vseh 60 minut in ne odstopati od načrtov, ki si jih bomo zastavili pred tekmo," dodaja Tiselj.

"Zagotovo pa je lepo biti tako visoko, predvsem po takšni sezoni, ki je za nami. Polfinale je nagrada za vse nas, hkrati pa nova obveza, saj smo z igrami dokazali, da smo konkurenčni vsem ekipam v Evropi," meni Tiselj.

Mavsar: "Dva zadetka ne pomenita nič"

Sport 18.11.2012 rokomet, Krim Mercator - Podravka Vegeta; foto:Sasa Despot | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Tamara Mavsar je bila s tremi zadetki tretja najboljša strelka Krima na prvi tekmi. Več sta jih dosegli le Nemka Susann Müller (8) in Hrvatica Andrea Penezić (4). "Kot poudarja naš trener, polfinale še zdaleč ni odločen. Dva zadetka v modernem rokometu ne pomenita praktično ničesar, še posebej proti skandinavskim ekipam, ki slovijo po hitrih protinapadih. Ta zaostanek lahko ekipa, kot je Larvik, nadoknadi v nekaj minutah. Zato moramo ohraniti mirne glave, igrati čvrsto v obrambi ter biti zbrane vseh šestdeset minut," pravi Mavsarjeva.

Krim Mercator je doslej petkrat nastopil v finalu lige prvakinj; osvojil jo je leta 2001 in 2003, trikrat (1999, 2004, 2006) pa je bil za korak prekratek.

Sodita francoski dvojčici

Tekmice v morebitnem finalu bodo Ljubljančanke dobile že danes. Povratna tekma med madžarskim Györom in romunsko Valceo je na sporedu ob 19. uri, zmago na prvi tekmi pa so slavile Madžarke (24:22).

Tekmo v dvorani Stožice - vstop bo prost - bosta sodili francoski sodnici, sicer dvojčici Charlotte in Julie Bonaventura, ki sta v Londonu 2012 kot prvi ženski sodili finale olimpijskega turnirja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.