Svet
63 ogledov

Tisoč evrov nezaposlenim za opravljeno šolo tarota

astrologija Shutterstock
Sedmim Nizozemcem, ki so že dlje časa nezaposleni, je tamkajšnja država plačala neobičajno prekvalifikacijo; izšolali so se v branju iz tarot kart, torej napovedovanju prihodnosti.

Nekdanje računovodkinje, prodajalke, šivilje. Vse so ostale brez dela in v evidencah zavoda za zaposlovanje. V svojih poklicih dela ne najdejo, delavce pa ves čas iščejo različne agencije za napovedovanje prihodnosti.

Na tem področju so možnost zaposlovanja opazili tudi nizozemski uradi za zaposlovanje, ki brezposelnim nudijo po tisoč evrov, da opravijo tečaje napovedovanja prihodnosti, šolanje branja iz tarot kart in astrologije.

Sedem nezaposlenih je že opravilo tečaj branja iz tarot kart; veščine v svet napovedovanja prihodnosti so osvojili v šoli tarota, ki je zmagala na javnem natečaju.

O nenavadnih prekvalifikacijah Nizozemcev pišejo tudi nemški mediji, ki se pritem sprašujejo, če ne bi šlo modela prenesti tudi v njihovo državo. Nemci se sicer ne srečujejo s tako visoko nezaposlenostjo, kot denimo Slovenci. Tudi pri nas – vsaj na podlagi številnih oglasov – se zdi, da je napovedovanje prihodnosti dober in zanesljiv posel. Morda bi bile takšne prekvalifikacije tudi bolj učinkovite kot tiste, ko natakarja prekvalificirajo v ekonomskega tehnika, ki z osvojenim novim znanjem ni nič bolj zaposljiv. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.