Magazin > VIP
106 ogledov

Tito na 1.200 kvadratih

razstava Tito
1/14
Saša Despot
Tito – obraz Juge. Razstava o Titu v obsegu, kakršnega še ni bilo, in z eksponati, ki jih bo širša javnost videla prvič.

Na Gospodarskem razstavišču so včeraj z nagovorom zgodovinarja Jožeta Pirjevca slovesno odprli razstavo Tito – obraz Jugoslavije, ki jo sestavlja več kot 300 fotografij in eksponatov, med katerimi so tudi takšni, ki bodo na ogled prvič.

V naslednjih štirih mesecih naj bi unikatno postavitev, ki sta jo podjetje Ti & To in Gospodarsko razstavišče pripravila v sodelovanju s številnimi domačimi in tujimi ustanovami, obiskalo najmanj deset tisoč ljudi, Tita pa naj bi spoznali kot človeka, ki je postal ena od pomembnejših političnih osebnosti 20. stoletja.

Novosti tudi za poznavalce

"Prepričani smo, da bodo za številne, predvsem mlajše posameznike številni podatki novi in neznani. Podrobnejši pregled dokumentov ali branje citatov pa lahko preseneti tudi poznavalce," o razstavi meni Mojca Poredoš, ki med Titovimi osebnimi predmeti izpostavlja njegovo pisalno mizo s stolom in svetilko, osebni jedilni pribor, fotografije in dokumente iz osebnih arhivov ter umetniška dela, med katerimi je tudi zadnja štafetna palica štafete mladosti slovenske kiparke Milene Braniselj, ki jo je Tito prejel leta 1979.

Celotno razstavo bodo spremljala videopričevanja Titovih sodelavcev, ki bodo Tita osvetlila tudi v kritični luči, del razstavnega prostora pa bo namenjen tudi predstavitvi Jovanke Broz.

Komentarjev 9
  • Žurnalček 17:56 18.april 2014.

    Te "rdeće lopove bi midva z Dragecem zašpecala in naši lopovi , bi še enkrat bolj najebal , ker so umazal ime partije , mi komunisti pa na to nekaj damo . Vsak dan bi bili tepen , dokler na ...prikaži več pamet ne bi znali deklamirati Das Kapital !

  • Žurnalček 17:52 18.april 2014.

    Maškara si ti in tisti tvoji pedofili v babjih kostumih in na roke si ga metavši pedri Vatikanski , ki vas špricajo z vodo , vi pa v trans !

  • dragec 21:00 07.november 2013.

    Tito, ti samo pridi in to bagro spravi na goli otok