Šport > Košarka
5 ogledov

"To bo res pravi boj"

eurobasket 2015 Saša Despot
Selektor Jure Zdovc je na tekmi s Hrvaško videl kar nekaj neumnosti pri igri svojih izbrancev. Proti Gruziji bo treba popraviti predvsem zapiranje pod košem in tako dobiti več skokov.
"Zapiranje je prav tako stvar, ki bo odločala proti Gruziji. Igrajo veliko pod koš s Pačulio, obenem veliko skače tudi Sanikidze. To bo res pravi boj. Tokrat smo bili v precepu. Morda bi z Omićem dobili kakšne skok več, a ni bil pravi. Zupan se je dobro boril, Slokar tako tako, ostali pa se niso vključili. To je naša težava, saj imamo tudi igralce, ki samo čakajo, da stečejo v napad, tudi ko še nimamo posesti. Ta skok je bil ena ključnih stvari. Skakali so nam 'v hrbet', povsem na moč," je po tekmi s Hrvaško dejal selektor slovenske reprezentance Jure Zdovc. Hrvatje so ob zmagi z 80:73 skok dobili s kar 43:25, 15 odbitih žog so ujeli v

 

"Bilo je kar nekaj situacij. Ne bom imenoval igralcev, a naredili so kar nekaj neumnosti. Bila je na primer situacija na pick and rollu, ko je dal Simon trojko, pa smo šli dvakrat spodaj, da je ostal sam. To je bilo mimo dogovora in samo o tem sem govoril ob polčasu. Potem smo zdivjali v napadu… Nekateri igralci še igrajo po instinktu. Tako nikoli ne veš, kaj bo. Tega smo že navajeni. Včasi se izide, včasih pa ne," je o prvi tekmi v Zagrebu še dejal prvi mož na slovenski klopi.
 
Že danes ob 18. uri se bodo Slovenci sicer pomerili z Gruzijci. Ti so včeraj doživeli sila nepriejten poraz proti Nizozemski za točko, nove izgube točk pa si proti Sloveniji ne smejo več privoščiti. V prid jim sicer gre dejstvo, da so svojo tekmo odigrali šest ur pred Slovenci in so tako imeli več časa za počitek in pripravo na nov dvoboj.
 
"Mislim, da večina mojih igralcev ne bi smela imeti težave s tem, saj imajo še preveč energije. Imamo pa nekaj starejših igralcev, kot so Slokar, Balažić in Zupan, ki bodo morda potrebovali nekaj več časa," je menil Zdovc.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.