Magazin > Lepota & telo
11 ogledov

To držite stran od otrok

paradižnik v pločevinki Profimedias
Med prehrambenimi izdelki, ki so nam dandanes na voljo, je veliko takih, ki jih ne bi smeli ponuditi vašim otrokom.

Otrokom določene vrste hrane ne bi smeli ponujati na krožnikih oziroma bi jim jo morali ponuditi le ob redkih priložnostih.
 
Pokovka iz mikrovalovne pečice
Težava pri pokovki je v snoveh, s katerimi je prevlečena notranjost vrečke, v kateri je pokovka. Nevarnost predstavlja tudi snov, ki imitira okus masla.  

Predelani mesni izdelki
Hrenovke, salame in druge vrste predelanega mesa, ki vsebujejo veliko maščob, nitratov, natrija in konzervansov predstavljajo tveganje za nastanek bolezni srca, sladkorne bolezni in raka debelega črevesja.

Paradižnik v pločevinkah
Težava je v embalaži, ki vsebuje bisfenol A. Paradižnik ima že sam po sebi veliko kislin, ki še dodatno nase vlečejo bisfenol. Slednjega povezujejo z debelostjo, astmo, težavami s ščitnico, sladkorno boleznijo in težavami z jetri.
 
Jogurti za otroke
Jogurti, namenjeni otrokom, so polni umetnih barvil in sladkorja. Otrokom namesto tega ponudite navaden jogurt, ki mu dodate sadje, rozine ali med.
 
Sladke pijače
Količina sladkorja v teh pijačah je previsoka. Namesto tega otrokom raje ponudite vodo.
 
Kosmiči, bogati s sladkorjem
Nekateri kosmiči imajo veliko dodanega sladkorja. Naj vas ne zavedejo napisi, kot so 'polnozrnati', 'z dodatnimi vlakninami' in podobno.
 
Žitne in sadne rezine
Čeprav se sadne rezine lahko ponašajo z oznako zdrav prigrizek, je v njih običajno zelo malo pravega sadja. Žitne rezine vsebujejo veliko dodatkov, med drugim tudi koščke čokolade, ki izničijo pozitivne učinke žitaric.
 
Pica
Če imajo otroci radi pico, jo specite sami in se ne poslužujte zamrznjenih variant. Na domači pici bodo sestavine, ki jih poznate in jim zaupate.
 
Ocvrt krompirček
Starši se zavedajo dejstva, da ocvrt krompirček ni zdrav za njihove otroke. Pomembno pa je, da jim ga ne postrežejo prepogosto.
 
Riževi vaflji
Testi, opravljeni v zadnjih letih, kažejo, da riževi vaflji niso tako zdravi, kot so mnogi mislili. V njih so namreč odkrili prisotnost več težkih kovin. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.