Šport > Nogomet
6 ogledov

"To je bil čuden poraz"

Šimundža Maccabi Tel Aviv Maribor EPA
Trener Maribora po prvem prvenstvenem porazu v novi sezoni ni skrival razočaranja, obžaloval je padec koncentracije v ključnih trenutkih.

Maribor je v petek klonil na Bonifiki (2:1), Koper je Štajercem prizadejal prvi letošnji prvenstveni poraz. Štajerci so tako morali prepustiti vrh lestvice, ki so ga zasedli po zmagi nad Krškim v tretjem kolu.

"To je bil čuden poraz. Tekmo smo imeli vseskozi pod kontrolo, imeli smo vse v svojih rokah, imeli vodstvo, toda dve individualni napaki sta nas stali uspeha. Zelo težko sprejmem ta poraz, kajti ko pogledamo vse skupaj, bi si zaslužili precej več. V zaključkih napadov smo bili preveč anemični, čeprav smo prišli do nekaterih situacij. Težko je prebiti Koper, ki ima devet ali deset igralcev v kazenskem prostoru," je po tekmi dejal trener Maribora Ante Šimundža.

Slovenski prvaki so se po tekmi precej dolgo zadržali v slačilnici. "Imeli smo malce daljši pogovor. Z izkušnjami, ki jih imamo, je težko verjeti, da se kaj takega lahko zgodi. Vsi vemo, da so tri, štiri minute po zadetku najbolj kritične za obe ekipi. Mi imamo izkušnje in vemo, kako odreagirati, toda izgledali smo, kot da nimamo težkih tekem v nogah. Kaj točno smo se pogovarjali, bomo zadržali zase. Fantje vedo, kako in kaj."

Mnogi so pričakovali, da se bodo vijoličasti, potem ko niso obremenjeni z nastopi v Evropi, sprehodili skozi slovensko prvenstvo, a zaenkrat kaže, da nas čaka zanimiva sezona. "Zavedamo se, da prvenstvo ne bo lahko. Vsi nasprotniki so proti nam izjemno motivirani, tudi Koper. Ta je iz dveh udarcev prišel do treh točk, potem vemo, kaj nas čaka. Moramo biti pripravljeni na to."

"Zavedamo se naše naloge. Verjamem, da se bomo pobrali in iz tega poraza kaj naučili. Prvenstvo se je šele dobro začelo," je optimistično zaključil strateg na klopi Štajercev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.